Κορυφαίοι του 2015 Πετρούνιας και Ράφτης, στα βραβεία του ΠΣΑΤ

Με μία ανεπανάληπτη διπλή τιμητική διάκριση έκλεισε το 2015 για την ελληνική γυμναστική, αφού ο Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε Κορυφαίος Αθλητής της χρονιάς και ο Δημήτρης Ράφτης Κορυφαίος Προπονητής, στην ψηφοφορία που διοργάνωσε για 62η χρονιά ο ΠΣΑΤ. Η ετήσια γιορτή βράβευσης των «Κορυφαίων του Ελληνικού Αθλητισμού» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (22/12) στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, όπου ανακοινώθηκαν οι νικητές κάθε κατηγορίας και παρέλαβαν τα βραβεία τους.

Το έπαθλο του Κορυφαίου Αθλητή στην ψηφοφορία των αθλητικών δημοσιογράφων – μελών του ΠΣΑΤ κατέκτησε πανηγυρικά ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος φέτος σάρωσε τα πάντα στους κρίκους, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονπελιέ, στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γλασκώβης, μέσω του οποίου εξασφάλισε και την Ολυμπιακή πρόκριση.

Ο 25χρονος πρωταθλητής της ενόργανης πήρε τις περισσότερες ψήφους (τα αναλυτικά αποτελέσματα δεν ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης), ενώ την τριάδα των φιναλίστ συμπλήρωσαν κατά σειρά ο πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης Σπύρος Γιαννιώτης και ο επικοντιστής Κώστας Φιλιππίδης.

Είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία του θεσμού, που το συγκεκριμένο έπαθλο απονέμεται σ’ έναν εκπρόσωπο της ελληνικής γυμναστικής, αφού είχαν προηγηθεί ο Ιωάννης Μελισσανίδης το 1996 (από κοινού με τους υπόλοιπους «χρυσούς» Ολυμπιονίκες της Ατλάντα), ο Βλάσης Μάρας το 2009 και ο Λευτέρης Κοσμίδης το 2010.

«Ευχαριστώ την οικογένειά μου, το χορηγό μου Stoiximan.gr, τον προπονητή μου Δημήτρη Ράφτη, τον γιατρό μας Οδυσσέα Παξινό, την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, την Πολιτεία και όλους τους ανθρώπους που με αγαπάνε», δήλωσε ο Πετρούνιας, μόλις παρέλαβε το έπαθλό του από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου.

Την υψηλότερη δυνατή διάκριση κατέκτησε και ο Δημήτρης Ράφτης, ο οποίος ανακηρύχθηκε Κορυφαίος Προπονητής για το 2015, τίτλος που για πρώτη φορά δίνεται σ’ έναν εκπρόσωπο της γυμναστικής από τα μέλη του ΠΣΑΤ, στα 12 χρόνια που υφίσταται η συγκεκριμένη κατηγορία βράβευσης.

Ο προπονητής του Πετρούνια και του Μάρα, με τους οποίους πανηγύρισε συνολικά πέντε μετάλλια στις μεγάλες φετινές διοργανώσεις, υπερίσχυσε έναντι των άλλων δύο επικρατέστερων για τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς, που ήταν κατά σειρά ο Νίκος Γέμελος (μαραθώνια κολύμβηση) και ο Θοδωρής Βλάχος (υδατοσφαίριση).

Εκτός από τους Πετρούνια και Ράφτη, οι αθλητικοί συντάκτες τίμησαν με την ψήφο τους τρεις ακόμη πρεσβευτές της ελληνικής ενόργανης: Στην κατηγορία του Κορυφαίου Αθλητή, ο Βλάσης Μάρας κατέλαβε την 4η θέση με 3 ψήφους και ο Βασίλης Τσολακίδης την 9η θέση με 1 ψήφο, ενώ στην κατηγορία της Κορυφαίας Αθλήτριας η Βασιλική Μιλλούση κατέκτησε την 5η θέση με 6 ψήφους.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:
raftis-vraveia-psat-2015-1 petrounias-vraveia-psat-2015-1 petrounias-vraveia-psat-2015-2 petrounias-vraveia-psat-2015-3 petrounias-vraveia-psat-2015-4 petrounias-vraveia-psat-2015-5 petrounias-vraveia-psat-2015-6