Αλλαγή στην Εθνική ενόργανης γυναικών, ενόψει Μπακού

Χωρίς την τραυματισμένη Αργυρώ Αφράτη, τη θέση της οποίας θα πάρει η Μυρόπη Χριστοφιλάκη, θα αγωνιστεί η Εθνική γυναικών της ενόργανης γυμναστικής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού (12-28 Ιουνίου).

Η Αφράτη είχε τραυματιστεί στο δεξιό αστράγαλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, πριν από δύο εβδομάδες, και τελικά κρίθηκε προτιμότερο να μην συμμετάσχει στη διοργάνωση, προκειμένου να μπορέσει να αποθεραπευτεί πλήρως και να μπει χωρίς πρόβλημα στην προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου.

Κατά συνέπεια, με την Εθνική γυναικών θα συμμετάσχουν στο Μπακού η Βάσω Μιλλούση, η Ιωάννα Ξουλόγη και η 2η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μυρόπη Χριστοφιλάκη.

Για τη διοργάνωση δεν υπολογίζονταν ούτε οι Βάλια Πλυτά και Μαρία Σίμου, οι οποίες τον τελευταίο μήνα έριξαν το βάρος στις σχολικές εξετάσεις τους.

Στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, κάθε μία από τις τρεις Ελληνίδες αθλήτριες έχει δηλωθεί να εκτελέσει προγράμματα και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, ενώ για να προκύψει η τελική ομαδική κατάταξη θα ληφθούν υπόψη οι δύο υψηλότερες βαθμολογίες σε κάθε όργανο.

Ομοίως, στην κατηγορία ανδρών θα πάρουν μέρος οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Πετρούνιας και Νίκος Ηλιόπουλος, καθένας από τους οποίους θα αγωνιστεί στο σύνθετο ατομικό.

Απών από τη διοργάνωση θα είναι ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος στις αρχές Μαΐου υποβλήθηκε σε αρθροσκοπική επέμβαση στο δεξιό αστράγαλο.

Η ελληνική αποστολή της ενόργανης γυμναστικής πρόκειται να αναχωρήσει για την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν στις 10 Ιουνίου.