Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των Τεχνικών Επιτροπών της UEG

Με απόλυτη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής οι συνεδριάσεις των Τεχνικών Επιτροπών ενόργανης ανδρών, ενόργανης γυναικών και αεροβικής γυμναστικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), το διήμερο 22-23 Μαΐου.

Στο αποχαιρετιστήριο δείπνο του Σαββάτου (23/05), ο πρόεδρος της UEG, Ζορζ Γκελζέκ, έδωσε τα συγχαρητήριά του στην Ε.Γ.Ο., ενώ οι επικεφαλής των τριών Τεχνικών Επιτροπών απένειμαν αναμνηστικό μετάλλιο στον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την άρτια φιλοξενία και ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Στις συνεδριάσεις της Χαλκιδικής οι Τεχνικές Επιτροπές της ενόργανης ανδρών, στην οποία υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση μέσω του Νίκου Προβιά, της ενόργανης γυναικών, καθώς και της αεροβικής, προχώρησαν σε αρκετές σημαντικές αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά στην ενόργανη, η ατζέντα περιλάμβανε τον απολογισμό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονπελιέ, καθώς και μια σειρά από θέματα αναφορικά με τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, που θα γίνει τον Ιούλιο στην Τιφλίδα. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να υπάρξει στο Μπακού μία συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων της Τεχνικής Επιτροπής με αντιπροσωπεία προπονητών από διάφορες χώρες, με απώτερο στόχο να γίνει το άθλημα της ενόργανης πιο ελκυστικό, πιο δίκαιο και πιο κατανοητό για τους θεατές.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι αλλαγές που θα προτείνει η UEG ενόψει της διαμόρφωσης του νέου Κώδικα Βαθμολογίας της FIG για τον Ολυμπιακό κύκλο 2017 – 2020.

Όλες οι αποφάσεις των Τεχνικών Επιτροπών θα τεθούν προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEG, που θα γίνει στις 30-31 Μαΐου στη Λοζάννη. Εκεί θα παρευρεθεί ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και ο κ. Βασιλειάδης, ο οποίος αναμένεται να έχει νέες σημαντικές επαφές με το προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

ueg-tc-portocarras-may2015 vasiliadis-vraveusi-ueg-2015