Αποκαλυπτήρια στο κλειστό γυμναστήριο «Βασίλειος Τσολακίδης», στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Στο κλειστό γυμναστήριο ενόργανης γυμναστικής «Βασίλειος Τσολακίδης» θα προπονούνται στο εξής οι νεαροί αθλητές του Διαγόρα Αμπελοκήπων, στη Θεσσαλονίκη, αφού ο συγκεκριμένος χώρος απέκτησε επίσημα το όνομα του 34χρονου πρωταθλητή, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης το πρωί της Κυριακής (17/11).

Ο σπεσιαλίστας του δίζυγου, ο οποίος έχει δύο κατοχυρωμένες πρωτότυπες ασκήσεις με το όνομά του στον διεθνή Κώδικα Βαθμολογίας της FIG, θα έχει πλέον την «υπογραφή» του και στο υπόγειο γυμναστήριο ενόργανης, που βρίσκεται δίπλα στο Δαμουλάκειο Δημοτικό Μέγαρο των Αμπελοκήπων.

Σ’ αυτό το υπόγειο στεγάζονται από το 1991 τα αγωνιστικά τμήματα ενόργανης του Διαγόρα, του συλλόγου στον οποίο ανήκει ο ίδιος ο Βασίλης Τσολακίδης, αλλά και οι επίδοξοι διάδοχοί του. Ανάμεσά τους, ο πρωτότοκος γιος του, Στέφανος, και ο συνονόματος ανιψιός του και φετινός πανελληνιονίκης της κατηγορίας παίδων, Στέφανος Τσολακίδης, που ξεπήδησαν από το συγκεκριμένο δημοτικό γυμναστήριο.

Στην τελετή ονοματοδοσίας, που  πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρο Κυρίζογλου, παρευρέθηκαν πολλοί συναθλητές και συναθλήτριές του Τσολακίδη, προπονητές γυμναστικής, μικροί αθλητές του Διαγόρα Αμπελοκήπων, καθώς βέβαια και η οικογένεια του τιμώμενου προσώπου, η σύζυγός του και πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής Γεωργία Στράκα και τα τέσσερά τους παιδιά.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι πρώην Υφυπουργοί Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Ορφανός, όπως και ο τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Από πλευράς του δ. σ. της Ε.Γ.Ο, παρόντες ήταν ο πρόεδρος Θανάσης Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος του Διαγόρα και ταμίας της Ομοσπονδίας, Μάρθα Ζαχαριάδου και το μέλος του δ. σ., Ιωάννα Τοκατλίδου-Καϊλίδου.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο 6ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου δεν έκρυψε τη χαρά του και θυμήθηκε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να φτάσει ψηλά.

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Ευχαριστώ τον κ. Κυρίζογλου και τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης για τη μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή που μου κάνει. Ο δρόμος που έχω διανύσει και διανύω, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, Αλέκο Ιωακειμίδη, που με βοήθησε να πετύχω πολλά την τελευταία πενταετία. Επίσης, την οικογένειά μου, που πάντα ήταν οδηγός μου και με στήριξε σε στιγμές αδυναμίας, κρατώντας με όρθιο όταν σκεφτόμουν ακόμα και να σταματήσω τη γυμναστική. Οφείλω άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ στην σύζυγο και στα παιδιά μου. Εύχομαι αυτό το γυμναστήριο να συνεχίσει να βγάζει πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, κυρίως όμως να βγάζει σωστούς ανθρώπους, που ξέρουν να μάχονται στη ζωή», είπε ο Βασίλης Τσολακίδης.

Προηγουμένως, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, είχε απονείμει στον 34χρονο πρωταθλητή τιμητική πλακέτα, μαζί με μία ειδική εκτύπωση με την ομόφωνη απόφαση ονοματοδοσίας του γυμναστηρίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όλοι μας στο δημοτικό συμβούλιο εγκρίναμε αμέσως και ομόφωνα την πρόταση να δοθεί το όνομα του Ολυμπιονίκη Βασίλη Τσολακίδη σ’ αυτό το γυμναστήριο. Τιμούμε έναν αθλητή που δόξασε την Ελλάδα σε ύψιστο επίπεδο, αλλά ακόμα περισσότερο τιμούμε το ήθος και τη διαδρομή του».

Τους δικούς τους χαιρετισμούς απεύθυναν και οι πρώην Υφυπουργοί Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Ορφανός, οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στον 34χρονο πρωταθλητή και στην οικογένειά του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, υπογράμμισε: «Η οικογένεια της γυμναστικής αισθάνεται σήμερα πάρα πολύ χαρούμενη. Ευχαριστούμε τον Βασίλη για όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει για τη γυμναστική. Αποτελεί πρότυπο αθλητή και είναι άξιος να πετυχαίνει πολλά. Μακάρι να πάρει κάποτε το τιμόνι της Ομοσπονδίας στα χέρια του, αφού έχει τις γνώσεις και την ειλικρίνεια για να τα καταφέρει».

Τέλος, η εκπρόσωπος του Διαγόρα Αμπελοκήπων και ταμίας της Ε.Γ.Ο., Μάρθα Ζαχαριάδου, είπε τα εξής: «Ευχαριστώ θερμά τον κ. Κυρίζογλου και το δημοτικό συμβούλιο, που έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα του Διαγόρα για να δοθεί στο γυμναστήριο το όνομα του Ολυμπιονίκη μας. Και φυσικά, ευχαριστώ τον Βασίλη που μας κάνει την τιμή να ανήκει στον σύλλογό μας. Τον θεωρώ και δικό μου παιδί. Είναι πρώτα εξαίρετο παιδί και έπειτα εξαίρετος αθλητής. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:
tsolakidis-ampelokipoi-02 tsolakidis-ampelokipoi-03 tsolakidis-ampelokipoi-04-vasiliadis tsolakidis-ampelokipoi-05-zaxariadou-zachariadou tsolakidis-ampelokipoi-06 tsolakidis-ampelokipoi-07 tsolakidis-ampelokipoi-08tsolakidis-ampelokipoi-01