«Ασημένιοι» Τσολακίδης και Μιλλούση στο Κότμπους, έστειλαν μήνυμα ενόψει ευρωπαϊκού

Με νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις και με δύο ακόμη ασημένια μετάλλια, από τον Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο και από τη Βάσω Μιλλούση στη δοκό ισορροπίας, έπεσε η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους, στη Γερμανία (21-24 Μαρτίου).

Η διοργάνωση συνοδεύτηκε από συνολικά τέσσερα μετάλλια για τους Έλληνες πρωταθλητές, για τους οποίους αποτέλεσε την τελευταία πρόβα ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Μόσχας (17-21 Απριλίου).

Κατά τη δεύτερη ημέρα των τελικών οργάνων στο Κότμπους, την αρχή των ελληνικών διακρίσεων έκανε η Βάσω Μιλλούση, που κατέκτησε τη 2η θέση στη δοκό ισορροπίας με 14,300 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 5,70).

Η 29χρονη πρωταθλήτρια πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή της και συνέχισε την σταθερά ανοδική πορεία της, κερδίζοντας το δεύτερο μετάλλιό της μέσα στο 2013, αφού μία εβδομάδα νωρίτερα είχε αναδειχθεί 3η στο αντίστοιχο παγκόσμιο κύπελλο της Γαλλίας.

Νικήτρια στη δοκό αναδείχθηκε η Ρωσίδα Αναστάσια Γκρίσινα με 14,600 β.., ενώ την τριάδα των μεταλλίων συμπλήρωσε η συμπατριώτισσά της Άννα Ντεμεντίεβα με 14,175 β..

Ξανά στο βάθρο ανέβηκε και ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο, τερματίζοντας 2ος στο Κότμπους με 15,300 βαθμούς (συντελεστής δυσκολίας 6,50) και με πολύ καλή εμφάνιση, η οποία άξιζε μεγαλύτερης επιβράβευσης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα πάει στη Μόσχα με «2 στα 2» μετάλλια στους φετινούς αγώνες προετοιμασίας.

Την υψηλότερη βαθμολογία στο δίζυγο πήρε ο Βιετναμέζος Χα Τανχ Νούιεν με 15,475 β., ενώ την τριάδα έκλεισε πίσω από τον Τσολακίδη ο Ελβετός Λούκας Φίσερ με 15,225 β..

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Βασίλης Τσολακίδης: «Η χρονιά ξεκίνησε καλά και αυτό μας κάνει χαρούμενους. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στους ίδιους ρυθμούς, κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Αργήσαμε να το πετύχουμε, αλλά κάναμε μεγάλη προσπάθεια και τελικά φαίνεται ότι τα καταφέραμε καλά. Έχουμε πάντως δουλειά μπροστά μας.
Η βαθμολογία στον τελικό ήταν λίγο αυστηρή και οι κριτές ‘έκοβαν’ βαθμούς με το παραμικρό. Θα μπορούσα να βγω ακόμα και πρώτος, αλλά δεν πειράζει, κανένα πρόβλημα. Τώρα μας περιμένει δουλειά στην προπόνηση και κατόπιν σκεφτόμαστε να ανεβάσουμε την αρχική αξία του προγράμματος. Μπορούμε να προσθέσουμε μια – δυο ασκήσεις ακόμα».

Βάσω Μιλλούση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την εμφάνισή μου στον τελικό, αλλά και από το γεγονός ότι μέσα σε μία εβδομάδα εκτέλεσα σταθερά το πρόγραμμά μου συνολικά τέσσερις φορές, σε προκριματικούς και τελικούς στη Γαλλία και τη Γερμανία. Πρόκειται για ένα πολύ θετικό σημάδι. Αν ‘βγει’ έτσι το πρόγραμμά μου και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όλα θα πάνε καλά.
Με το νέο Κώδικα Βαθμολογίας οι κριτές έχουν γίνει πολύ αυστηροί και μπορεί να μην σου μετρήσουν μία άσκηση, αν θεωρήσουν ότι κάτι δεν έγινε σωστά. Το κλειδί είναι η σταθερή, ‘καθαρή’ εκτέλεση και πάνω σ’ αυτόν τον τομέα θα δουλέψουμε στον ένα μήνα που ακολουθεί»
.