Άμεση οικονομική ενίσχυση ζητά η Ε.Γ.Ο. από την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Την άμεση καταβολή ποσού 40.000 ευρώ, που είναι απαραίτητο για την κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διαμονής των Ελλήνων αθλητών στα προσεχή παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης γυμναστικής και τραμπολίνο, ζήτησε με επιστολή της η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία από την Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας της Ε.Ο.Ε..

Μέσω της επιστολής αυτής, η Ε.Γ.Ο. επαναλαμβάνει ότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, έπειτα από τη διακοπή κάθε χρηματοδότησης προς τις αθλητικές Ομοσπονδίες με απόφαση που υπέγραψε το Υπουργείο Οικονομικών στις 23 Ιουλίου 2011.

Η επιστολή της Ε.Γ.Ο., η οποία απευθύνεται στον πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας, κ. Γιάννη Βασιλειάδη και κοινοποιείται στον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γιώργο Νικητιάδη, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι οι Εθνικές μας ομάδες ενόργανης γυμναστικής ανδρών – γυναικών πρόκειται να λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Τόκιο το χρονικό διάστημα 01-17/10/2011 και η Εθνική ομάδα τραμπολίνο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Μπέρμιγχαμ το χρονικό διάστημα 14-20/11/2011. Τα εν λόγω παγκόσμια πρωταθλήματα αποτελούν αγώνες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι αυτή τη στιγμή το ταμειακό υπόλοιπο της Ομοσπονδίας μας είναι μηδενικό και ότι καλούμαστε άμεσα να διαθέσουμε το ποσό των 40.000,00 ευρώ για την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων και την αποπληρωμή του κόστους διαμονής – διατροφής των αθλητών.

Προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά και να μπορέσουν οι αθλητές – αθλήτριες των Εθνικών μας ομάδων να διεκδικήσουν με αξιώσεις την πρόκρισή τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, παρακαλούμε θερμά όπως μας χορηγήσετε άμεσα το άνωθεν ποσό.

Ελπίζοντας στη θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες».