Αναχωρούν για την Κορέα Κοσμίδης και Μιλλούση

Με προορισμό την Κορέα αναχωρούν σήμερα (Τρίτη 05/07) ο Λευτέρης Κοσμίδης και η Βάσω Μιλλούση, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο διεθνές μίτινγκ ενόργανης γυμναστικής «Korea Cup 2011» που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο (9-10 Ιουλίου) στην πόλη Γκογιάνγκ.

Τους Έλληνες πρωταθλητές θα συνοδεύσουν οι προπονητές Γιώργος Αγγέλου, Κώστας Σιούτης και οι διεθνείς κριτές Λεωνίδας Καλλιτσάρης και Γεωργία Ζυγούλη.

Η διοργάνωση δεν περιλαμβάνει προκριματικούς, αλλά θα γίνουν απευθείας οι τελικοί των οργάνων, αφού σε κάθε όργανο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν μόνο πέντε κορυφαίοι αθλητές (οι τρεις νικητές των μεταλλίων στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς και οι δύο καλύτεροι από την παγκόσμια κατάταξη της FIG για το 2010). Επιπλέον, θα υπάρχουν εκπρόσωποι της «οικοδέσποινας» Κορέας.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης θα αγωνιστεί την Κυριακή (10/07) στις ασκήσεις εδάφους, όπου μεταξύ άλλων θα αντιμετωπίσει το Ρουμάνο πρωταθλητή Ευρώπης Φλάβιους Κότσι και το Βρετανό Ντάνιελ Πέρβις.

«Ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,60, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα αισθανθεί ο Λευτέρης εκεί, έπειτα από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Εκείνο που με ενδιαφέρει, είναι να ‘πιάσει’ την αρχική αξία του προγράμματος, ώστε να αφήσει καλές εντυπώσεις στους κριτές. Θα είναι άλλωστε η πρώτη φορά στην καριέρα του που αγωνίζεται στην Άπω Ανατολή, γι’ αυτό είναι σημαντικό να δείξει τις ικανότητές του μπροστά στους Ασιάτες, ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Τόκιο», υπογράμμισε ο προπονητής του 20χρονου παγκόσμιου πρωταθλητή, Γιώργος Αγγέλου.

Από την πλευρά της, η Βάσω Μιλλούση θα παρουσιάσει τα προγράμματά της στους ασύμμετρους ζυγούς και τη δοκό ισορροπίας. «Έχουμε βάλει κάποια νέα στοιχεία, τα οποία θα δοκιμάσουμε για πρώτη φορά. Στους ασύμμετρους ζυγούς βελτιώσαμε το πρόγραμμα σε σύγκριση με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ στη δοκό αλλάξαμε την είσοδο, κάνοντάς την πιο δύσκολη. Η διοργάνωση της Κορέας μας δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε από νωρίς αυτές τις αλλαγές, ώστε να έχουμε χρόνο να κάνουμε επιπλέον τροποποιήσεις εφόσον χρειαστεί, ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Οκτωβρίου», τόνισε ο προπονητής της 27χρονης πρωταθλήτριας, Κώστας Σιούτης.