Ξεκινά την Τετάρτη (06/04) το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης

Με τον προκριματικό των γυναικών ανοίγει αύριο (Τετάρτη 06/04) στο Βερολίνο η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής (6-10 Απριλίου). Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες (Βάσω Μιλλούση, Στεφανί Μπισμπίκου, Λίνα Μητράκου, Ελισάβετ Τσάκου) πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (04/04) την επίσημη προπόνησή τους στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου «Μαξ Σμέλινγκ Χάλε» αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και πλέον μετρούν αντίστροφα για την συμμετοχή τους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Η Μιλλούση και η Μητράκου θα συμμετάσχουν στον 2ο όμιλο (14:30 – 16:30 ώρα Ελλάδας) αρχίζοντας την προσπάθειά τους από το άλμα, ενώ η Μπισμπίκου και η Τσάκου θα πάρουν μέρος στον 4ο και τελευταίο όμιλο (19:00 – 21:00 ώρα Ελλάδας) ξεκινώντας από το έδαφος.

Όλες τους θα αγωνιστούν και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος). Παρότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν περιλαμβάνει ομαδικό αγώνισμα, θα αποτελέσει ένα πρώτο άτυπο τεστ ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Οκτωβρίου, όπου η Εθνική γυναικών θα εκπροσωπηθεί με πλήρη ομάδα.

Οι ελληνικές ελπίδες για διάκριση στο Βερολίνο επικεντρώνονται στη Βάσω Μιλλούση και την Στεφανί Μπισμπίκου, οι οποίες θα διεκδικήσουν την είσοδο στην προνομιούχο 8άδα της δοκού ισορροπίας, αλλά και στην 24άδα του σύνθετου ατομικού.

«Στη δοκό η Βάσω θα παρουσιάσει πρόγραμμα με αρχική αξία 6,20 – 6,30 και έχει κάθε λόγο να στοχεύει στην πρόκριση, την οποία εκτιμούμε ότι μπορεί να πάρει εφόσον κάνει μια ‘καθαρή’ εκτέλεση. Σημαντικές πιθανότητες έχει όμως και η Στεφανί. Μπορεί να μην είναι ακόμα απόλυτα έτοιμη, αλλά έχει ένα δυνατό πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,10 – 6,20 και διαθέτει την εμπειρία και την ικανότητα ώστε να τα καταφέρει. Επιπλέον, εφόσον τα κορίτσια κάνουν έναν καλό αγώνα, χωρίς πτώσεις, θα είναι υποψήφιες για πρόκριση στον τελικό του σύνθετου ατομικού», τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Δόντη, η οποία μοιράζεται την προπονητική ευθύνη της Μιλλούση και της Μπισμπίκου με τον Κώστα Σιούτη και τον Θόδωρο Σταθόπουλο αντίστοιχα.

Εξάλλου, σήμερα (Τρίτη 05/04) πραγματοποιούν τη δική τους επίσημη προπόνηση στο πόντιουμ του «Μαξ Σμέλινγκ Χάλε» οι αθλητές της κατηγορίας ανδρών. Ανάμεσά τους και οι έξι Έλληνες (Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Πετρούνιας, Δημήτρης Μαρκούσης, Χρήστος Λυμπανοβνός), οι οποίοι θα αγωνιστούν την Πέμπτη (07/04) έχοντας μεγάλες προσδοκίες.

Στο 4ο ατομικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, όπως είναι η επίσημη ονομασία της διοργάνωσης, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 281 αθλητές και αθλήτριες (172 άνδρες από 39 χώρες και 109 γυναίκες από 34 χώρες).

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Τετάρτη 6 Απριλίου
11:30 – 21:00: Προκριματικός γυναικών

Πέμπτη 7 Απριλίου
11:00 – 21:30: Προκριματικός ανδρών

Παρασκευή 8 Απριλίου
15:00 – 17:30: Τελικός σύνθετου ατομικού ανδρών
20:00 – 22:00: Τελικός σύνθετου ατομικού γυναικών

Σάββατο 9 Απριλίου
14:30 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 1ο σκέλος (Άνδρες: Έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: Άλμα, ασύμμετροι ζυγοί).

Κυριακή 10 Απριλίου
14:30 – 18:00: Τελικοί οργάνων, 2ο σκέλος (Άνδρες: Άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: Δοκός ισορροπίας, έδαφος).