Για μια θέση στην παγκόσμια ελίτ η Βάσω Μιλλούση στη Γλασκώβη

Εκτός από τον Λευτέρη Κοσμίδη, τη διεθνή καταξίωση μέσα από την ετήσια παγκόσμια κατάταξη θα αναζητήσει στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Γλασκώβης (19-20 Νοεμβρίου) και η Βάσω Μιλλούση. Πριν από τον 13ο και τελευταίο αγώνα της φετινής σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου, η 26χρονη πρωταθλήτρια βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης, τόσο στη δοκό ισορροπίας όσο και στους ασύμμετρους ζυγούς, «χτίζοντας» από τώρα ενόψει της ερχόμενης προολυμπιακής χρονιάς.

«Από το 2011, στα παγκόσμια κύπελλα Α’ κατηγορίας, δηλαδή στους καλύτερους διεθνείς αγώνες της χρονιάς, θα έχουν εξασφαλισμένο δικαίωμα συμμετοχής μόνο 12 αθλήτριες σε κάθε όργανο: Οι οκτώ φιναλίστ του παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς και οι τέσσερις καλύτερες της παγκόσμιας κατάταξης. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσω την 4η θέση στα δύο όργανα, ή ακόμα και να τη βελτιώσω», εξήγησε η Μιλλούση και συνέχισε:

«Ο στόχος μου στη Γλασκώβη θα είναι να μπω στους τελικούς των οργάνων και να φτάσω όσο ψηλότερα μπορώ, ώστε να κερδίσω βαθμούς και να παραμείνω στην προνομιούχο τετράδα της χρονιάς. Εφόσον τα καταφέρω, θα είναι κάτι σπουδαίο και πολύ τιμητικό. Θα μου δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχω στους κορυφαίους αγώνες του 2011, μαζί με την ελίτ του αθλήματος».

Εφόσον πετύχει τον διπλό στόχο της στη Γλασκώβη, η αθλήτρια του Κώστα Σιούτη και της Αναστασίας Δόντη θα κλείσει ιδανικά μια χρονιά που είχε κάποιες άτυχες στιγμές (έμεινε εκτός τελικού στη δοκό, τόσο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παρά την καλή την εμφάνιση όσο και στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκε με πυρετό), αλλά και πολλές διακρίσεις στα παγκόσμια κύπελλα. Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει 90 βαθμούς στη δοκό ισορροπίας (χρυσό μετάλλιο στην Οστράβα, χάλκινα στο Παρίσι και στο Κότμπους) και 78 στους ασύμμετρους ζυγούς (χρυσό στην Οστράβα).

«Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι η χρονιά έχει πάει καλά, παρότι δεν ήρθε η πρόκριση στον τελικό των δύο μεγάλων διοργανώσεων. Το πιο σημαντικό πλέον είναι να πετύχουμε την επιθυμητή κατάληξη στη Γλασκώβη. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις γι’ αυτό», πρόσθεσε η 26χρονη πρωταθλήτρια.