Εννιά προκρίσεις σε τελικούς οργάνων στο παγκόσμιο κύπελλο της Οστράβα

Επιτυχημένη ήταν για τους Έλληνες αθλητές η πρεμιέρα του παγκόσμιου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής της Οστράβα, στην Τσεχία. Οι Λευτέρης Κοσμίδης, Μπάμπης Καϊλίδης και Βάσω Μιλλούση πήραν συνολικά εννιά εισιτήρια για τους αυριανούς τελικούς οργάνων (Παρασκευή 01/10, 11:00 – 19:00 ώρα Ελλάδας), με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση, που αποτελεί το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ (16-24 Οκτωβρίου).

Ο Λευτέρης Κοσμίδης θα είναι παρών σε τρεις τελικούς, αφού κατετάγη 3ος στον προκριματικό των ασκήσεων εδάφους, 3ος στο άλμα και 7ος στους κρίκους, ενώ αντίθετα έμεινε εκτός προνομιούχο οκτάδας στο δίζυγο, όπου επίσης αγωνίστηκε.

Τριπλή συμμετοχή στους τελικούς οργάνων θα έχει και ο Μπάμπης Καϊλίδης, που κατετάγη 5ος στο έδαφος, 6ος στους κρίκους και 7ος στο μονόζυγο.

Αντίθετα, εκτός τελικών έμεινε ο Μιχάλης Δουλκερίδης, ο οποίος δεν έκανε καλή έξοδο στον πλάγιο ίππο και στο δίζυγο, ενώ στάθηκε άτυχος στο μονόζυγο, όπου του κόπηκε το λουράκι την στιγμή που εκτελούσε το πρόγραμμά του.

Εξάλλου, στην κατηγορία των γυναικών, η Βάσω Μιλλούση έκανε το «3 στα 3», αφού προκρίθηκε ως 1η τόσο στη δοκό ισορροπίας όσο και στους ασύμμετρους ζυγούς έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση, ενώ παράλληλα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του εδάφους με την 3η καλύτερη βαθμολογία.

«Ο αγώνας πήγε καλά. Ήταν μια καλή προπόνηση ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός σ’ αυτή τη διοργάνωση, αλλά εμείς είμαστε ικανοποιημένοι επειδή βλέπουμε τους αθλητές μας να ‘βγάζουν’ σωστά τα προγράμματά τους. Ελπίζουμε ότι και στους τελικούς της Παρασκευής τα παιδιά θα έχουν μία εξίσου θετική παρουσία», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Αγγέλου.

Ταυτόχρονα, πάντως, τα μέλη της ελληνικής ομάδας εξέφρασαν κάποια παράπονα για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων, επειδή δεν υπήρχε η δυνατότητα να κάνουν οι αθλητές την καθιερωμένη ολιγόλεπτη προθέρμανση στα όργανα πριν από την έναρξη.