Ο Θανάσης Βασιλειάδης εξελέγη γενικός γραμματέας της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Γυμναστικής

Ακόμα ισχυρότερη φωνή σε διεθνές επίπεδο αποκτά η ελληνική γυμναστική, έπειτα από την εκλογή του προέδρου της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη στη θέση του γενικού γραμματέα της νεοσύστατης Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Γυμναστικής (Mediterranean Gymnastics Confederation).

Στις σημερινές αρχαιρεσίες, που έγιναν με τη λήξη του ιδρυτικού συνεδρίου της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, στην Τύνιδα της Τυνησίας, ο κ. Βασιλειάδης εξελέγη ομόφωνα στη θέση του γενικού γραμματέα. Πρόεδρος εξελέγη ο Γάλλος Μισέλ Λεγκλίζ, ο οποίος παράλληλα κατέχει το αξίωμα του αντιπροέδρου στη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG).

Στο νεοσύστατο φορέα εκπροσωπούνται 16 χώρες από τη λεκάνη της Μεσογείου, με την προοπτική ο αριθμός αυτός να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

«Η ψηφοφορία για την εκλογή των οργάνων της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας επιβεβαίωσε τη διεθνή αναγνώριση που έχει η διοίκηση της Ε.Γ.Ο. για το έργο της, όπως βέβαια και την υψηλότατη θέση που κατέχει η ελληνική γυμναστική σε διεθνές επίπεδο. Ο νέος αυτός φορέας θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του αθλήματος της γυμναστικής στις χώρες της Μεσογείου, καθώς και στην σύσφιξη των σχέσεων και ουσιαστικότερη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των χωρών μας, που μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. Η Ελλάδα και η ελληνική γυμναστική αξίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτή την προσπάθεια», τόνισε ο Θανάσης Βασιλειάδης μετά την ομόφωνη ανάδειξή του στη θέση του γενικού γραμματέα.