Στο παγκόσμιο κύπελλο της Γάνδης οι Έλληνες πρωταθλητές

Με προορισμό το Βέλγιο αναχωρούν σήμερα (Πέμπτη 09/09) επτά Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, που θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο της Γάνδης (11-12 Σεπτεμβρίου). Για τους περισσότερους από αυτούς, θα πρόκειται για το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα (Ρότερνταμ, 16-24 Οκτωβρίου).

Στους άνδρες, τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν στη βελγική πόλη οι Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης, Λευτέρης Κοσμίδης, Σταύρος Κέκελος και Λευτέρης Πετρούνιας, ενώ στις γυναίκες θα αγωνιστούν οι Βάσω Μιλλούση και Λίνα Μητράκου.

Τους Έλληνες αθλητές συνοδεύουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Ράφτης, Αλέκος Ιωακειμίδης, Γιώργος Αγγέλου, Κώστας Χατζηζήσης, καθώς και οι διεθνείς κριτές Γιώργος Ντάλλας και Αναστασία Δόντη.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει ξεχωριστή σημασία για τον Βλάση Μάρα, ο οποίος θα επιστρέψει στο στάδιο «Τόπσπορτχαλ Φλααντέρεν», εκεί όπου το Νοέμβριο του 2001 είχε κατακτήσει στο μονόζυγο τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του, αλλά και πρώτο σ’ ολόκληρη την ιστορία της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής.

Απώλεια για την Εθνική ανδρών αποτελεί πάντως ο Δημήτρης Μαρκούσης, ο οποίος θα λείψει από τη Γάνδη, αλλά και από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου, λόγω τραυματισμού. Ο 23χρονος πρωταθλητής έχει υποστεί ρήξη τένοντα στο δεξιό μπράτσο και πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αποκατασταθεί οριστικά το πρόβλημα. Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να επανέλθει στις προπονήσεις στα τέλη του έτους, έχοντας επαρκή χρόνο για να προετοιμαστεί για το ευρωπαϊκό και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011.

Το παγκόσμιο κύπελλο της Γάνδης χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλό αριθμό συμμετοχών, αφού πρόκειται να λάβουν μέρος συνολικά 118 αθλητές και αθλήτριες (79 άνδρες, 39 γυναίκες) από 38 χώρες.

Το πρόγραμμα των αγώνων (σε ώρες Ελλάδας):

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου
15:00 – 17:50: Προκριματικοί οργάνων, α’ σκέλος (Άνδρες: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι. Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
18:10 – 20:30: Προκριματικοί οργάνων, β’ σκέλος (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο. Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος)

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου
14:00 – 18:20: Τελικοί οργάνων