«Έφυγε» πρόωρα η Ελένη Πολυχρονίδου

Φτωχότερη είναι από το βράδυ της Τρίτης (03/08) η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής, η οποία θρηνεί τον πρόωρο χαμό της Ελένης Πολυχρονίδου. Η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της μέχρι το τέλος της ζωής της, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 50 ετών στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, όπου νοσηλευόταν, έπειτα από πολυετή μάχη με την επάρατη νόσο.

Συγγενείς, φίλοι και ολόκληρη η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην εκλιπούσα, στη νεκρώσιμη ακολουθία που θα ψαλεί το μεσημέρι της Τετάρτης (04/08) στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης, από όπου ήταν η καταγωγή της.

Με αφορμή το θάνατο της Ελένης Πολυχρονίδου, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας συλλυπούνται τους οικείους της και εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, με πλούσια δράση και διεθνή ακτινοβολία.

Επιπλέον, με απόφαση του δ. σ. της Ομοσπονδίας, αύριο (Τετάρτη 04/08) θα παραμείνουν κλειστά τα γραφεία της Ε.Γ.Ο. και όλα τα προπονητικά κέντρα για το σύνολο των Εθνικών ομάδων γυμναστικής, σε ένδειξη πένθους για το χαμό της Ελένης Πολυχρονίδου.

Γεννημένη στις 8 Απριλίου 1960 στη Θεσσαλονίκη, η Ελένη Πολυχρονίδου ήταν πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στη ρυθμική γυμναστική και διετέλεσε καθηγήτρια στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1992 μέχρι το 1997.

Προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής από το 1982, εργάστηκε ως ομοσπονδιακή τεχνικός από το 1985 μέχρι το 2006, συνεισφέροντας είτε στο ατομικό είτε στο ανσάμπλ. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε προπονήτρια της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1999 στην Οσάκα (2 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ (χάλκινο μετάλλιο), ως συνεργάτιδα της Μαρίνα Φατέεβα. Επιπρόσθετα, εργάστηκε ως επικεφαλής προπονήτρια της Εθνικής ομάδας ανσάμπλ γυναικών από το 2004 έως το 2006.

Από το 2008 μέχρι και το θάνατό της, κατείχε τη θέση της τεχνικής διευθύντριας ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο.. Επιπλέον, από τις αρχές του 2010 αποτελούσε μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG), αξίωμα στο οποίο είχε εκλεγεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Επιπρόσθετα, είχε συμπεριληφθεί στις «εξπέρ» του αθλήματος από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) και είχε διδάξει στην Ακαδημία ρυθμικής γυμναστικής που είχε πραγματοποιηθεί στο Γουόλβις Μπέι της Ναμίμπια, τον Ιούνιο του 2009.

Εκτός όλων των παραπάνω, η Ελένη Πολυχρονίδου είχε διατελέσει διευθύντρια του αθλήματος της Γυμναστικής (Competition Manager) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, ενώ είχε ανάλογο ρόλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής του 1997 στην Πάτρα, καθώς και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής του 2007, επίσης στην αχαϊκή πρωτεύουσα.