Η αίθουσα γυμναστικής «Δημοσθένης Ταμπάκος» εγκαινιάστηκε στο Δ.Α.Κ. Σταυρούπολης

Έναν χώρο άθλησης που φέρει το όνομά του, έχει από το βράδυ της Τετάρτης (09/06) ο Δημοσθένης Ταμπάκος, ο οποίος έλαβε μια σπάνια τιμητική διάκριση από τον Δήμο Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη: Η αίθουσα γυμναστικής του Δ.Α.Κ. Σταυρούπολης πήρε την ονομασία «αίθουσα Δημοσθένης Ταμπάκος», σε μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον δις Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής και η οποία συγκέντρωσε πλήθος κόσμου.

Κεντρικό ρόλο στη γιορτή προς τιμήν του «άρχοντα των κρίκων» είχαν, ως διοργανωτές, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, η πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σταυρούπολης, Κατερίνα Μαρταβαλτζή, καθώς και ο πρόεδρος του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης, Σάββας Πόλους.

Επιπλέον, παρέστησαν μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ταμπάκου, Αλέκος Ιωακειμίδης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, πολλοί πρωταθλητές της ενόργανης, ομοσπονδιακοί προπονητές και διοικητικά στελέχη της Ε.Γ.Ο., ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι γονείς του 34χρονου πρωταθλητή, Χρήστος και Ειρήνη, και η αδερφή του, Εύη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός 12λεπτου βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του Ταμπάκου από το 1989 μέχρι σήμερα, ενώ ακολούθησε η τελετή κοπής της κορδέλας από τον κ. Σερασίδη, ώστε να λάβει και επίσημα η αίθουσα γυμναστικής του Δ.Α.Κ. Σταυρούπολης τη νέα ονομασία της.

«Πρόκειται για μια μεγάλη αναγνώριση της μέχρι τώρα πορείας μου μέσα στα γυμναστήρια. Με κάνει να αισθάνομαι περήφανος. Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή, αλλά αυτή η γιορτή θα έχει νόημα μόνο αν κάποια από αυτά τα παιδιά που βρίσκονται απόψε εδώ εμπνευστούν από τη δική μου πορεία, για να χαράξουν τη δική τους. Το σημαντικότερο όλων δεν είναι οι διακρίσεις, αλλά να είναι γεμάτα τα γυμναστήρια, επειδή ο αθλητισμός είναι παιδεία. Μέσα απ’ αυτόν μαθαίνουμε να σεβόμαστε και να συνεργαζόμαστε», είπε ο Δημοσθένης Ταμπάκος από το βήμα και συμπλήρωσε:

«Η πρώτη μου διάκριση δεν ήρθε καθόλου νωρίς. Ήρθε στα 19 μου, σε μια ηλικία που πολλοί συνομήλικοι συναθλητές μου είχαν ήδη σταματήσει. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια. Θέλω, λοιπόν, να στείλω ένα μήνυμα στους νέους αθλητές που βρίσκονται εδώ: Να μη φοβούνται τη δουλειά. Παίρνοντας την αφορμή από όλα βλέπουμε να συμβαίνουν γύρω μας, έχω να πω ότι εκτός από την Ελλάδα της τεμπελιάς και της πονηριάς υπάρχει και η Ελλάδα της εργατικότητας και του έντιμου βίου. Πάντα θα βρεθείτε μπροστά σε σταυροδρόμια στη ζωή σας. Μέσα από τον αθλητισμό, όμως, επιλέγεις τον σωστό δρόμο».

Προηγουμένως, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, είχε υπογραμμίσει: «Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε ομόφωνα την πρόταση να τιμήσουμε μ’ αυτό τον τρόπο το Δημοσθένη Ταμπάκο. Ως Δήμος, προσπαθούμε να είμαστε κοντά στον αθλητισμό και είμαι βέβαιος ότι απόψε γεννιέται εδώ ένας νέος Ολυμπιονίκης».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης, Σάββας Πόλους, τόνισε: «Ο Δημοσθένης Ταμπάκος είναι ένα ‘ιερό τέρας’ για τον ελληνικό αθλητισμό. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που αυτή η πρότασή μας υλοποιήθηκε, με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής».

Μάλιστα, υπήρξε ειδική βράβευση του συλλόγου προς τον 34χρονο πρωταθλητή και προς τον προπονητή του, κ. Ιωακειμίδη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίδειξη από τους αθλητές και αθλήτριες του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης. Παράλληλα, βραβεύθηκαν από τον σύλλογο οι πρωταθλητές της ενόργανης Μπάμπης Καΐλίδης, Θεόδωρος Μπουτάκης, Γιάννης Τζαρίδης και Δημήτρης Πόλους, καθώς και η πρώην πρωταθλήτρια της ρυθμικής Τζένη Στεφανίδου.

Ο Δήμαρχος Σταυρούπολης Σάββας Σερασίδης κόβει την κορδέλα της αίθουσας «Δημοσθένης Ταμπάκος», πλαισιωμένος από τον Ολυμπιονίκη της ενόργανης και από τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη:
tampakos-dak-stavroupolis-jun2010-2

Οι συντελεστές της εκδήλωσης ποζάρουν μπροστά από την είσοδο της αίθουσας, πάνω από την οποία έχει τοποθετηθεί η φωτογραφία και η πλακέτα με το όνομα του Δημοσθένη Ταμπάκου:
tampakos-dak-stavroupolis-jun2010-3

Βράβευση του Δημοσθένη Ταμπάκου από τον Δήμαρχο Σταυρούπολης:
tampakos-dak-stavroupolis-jun2010-5

Βράβευση του Δημοσθένη Ταμπάκου και του προπονητή του, Αλέκου Ιωακειμίδη (αριστερά) από τον πρόεδρο του Γ.Ο. Ολυμπιάδα Σταυρούπολης, Σάββα Πόλους (δεξιά):tampakos-dak-stavroupolis-jun2010-4

tampakos-dak-stavroupolis-jun2010-6

tampakos-dak-stavroupolis-jun2010-7

tampakos-dak-stavroupolis-jun2010-8