Δρομολογούνται λύσεις στα προβλήματα της Ε.Γ.Ο., μετά την συνάντηση με τον Γ.Γ.Α.

Μια σειρά από υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία έλαβαν από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Θανάσης Βασιλειάδης και ο γενικός γραμματέας Θανάσης Σταθόπουλος, σε συνάντηση που είχαν μαζί του το απόγευμα της Δευτέρας (10/05).

Η συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, έδωσε στα στελέχη της Ομοσπονδίας την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον κ. Μπιτσαξή τα δεδομένα, τα οποία πριν από μία εβδομάδα οδήγησαν στην απόφαση να ανασταλεί κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος Μαΐου λόγω οικονομικής δυσπραγίας.

Κατόπιν των εξελίξεων, την ερχόμενη εβδομάδα το δ. σ. της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας θα επανεξετάσει τη θέση του αναφορικά με την αναστολή των αγώνων και θα ανακοινώσει την πρότασή του για ορισμό νέων ημερομηνιών διεξαγωγής των διοργανώσεων που αναβλήθηκαν.

Στην συνάντηση με τους κ. κ. Βασιλειάδη και Σταθόπουλο, ο Γ.Γ.Α. διαβεβαίωσε ότι μέσα στο Μάιο πρόκειται να δοθεί στην Ε.Γ.Ο. το ποσό των 250.000 ευρώ έναντι της τακτικής επιχορήγησης του 2010, ώστε να αντιμετωπιστούν κάποιες από τις επείγουσες οικονομικές υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τη δέσμευση του κ. Μπιτσαξή, άλλες 250.000 ευρώ θα δοθούν μέχρι το τέλος του Ιουνίου, έτσι ώστε στο πρώτο εξάμηνο η Ε.Γ.Ο. να έχει εισπράξει το 50% της ετήσιας επιχορήγησης (1 εκατομμύριο ευρώ από το συνολικό ποσό των 2 εκατομμυρίων), όπως ακριβώς προβλέπει ο σχεδιασμός της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Παράλληλα, τα στελέχη της Ε.Γ.Ο. ενημέρωσαν τον κ. Μπιτσαξή ότι πέρσι η Ομοσπονδία υποχρεώθηκε να καταβάλει συνολικό ποσό 237.000 ευρώ για δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν σε οφειλές και παραλείψεις προηγούμενων διοικήσεων. Η απώλεια αυτών των εσόδων δημιούργησε άλλες οικονομικές εκκρεμότητες, με κατάληξη την πρόσφατη αναστολή των αγώνων. Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, ο Γ.Γ.Α. δεσμεύτηκε να μελετήσει τα στοιχεία των συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων, προκειμένου η Ε.Γ.Ο. να αποζημιωθεί παίρνοντας τμηματικά το καταβληθέν ποσό.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που προβλέπονται από τη Γ.Γ.Α., η Ε.Γ.Ο. θα υποβάλει αίτηση για έκτακτη επιχορήγηση, προκειμένου να αγοραστούν καινούργια σετ οργάνων για τα προπονητικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της επιχορήγησης που δικαιούνται τα σωματεία της γυμναστικής βάσει της αξιολόγησής τους για τα προηγούμενα έτη, ο Γ.Γ.Α. ξεκαθάρισε ότι η εκροή των χρημάτων θα γίνει ομαλά, βάσει του πλάνου που είχε ανακοινώσει πριν από περίπου τρεις μήνες.

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν αυτό των υπεράριθμων διοικητικών υπαλλήλων που απασχολεί η Ε.Γ.Ο.. Ο κ. Μπιτσαξής τόνισε ότι θα το εξετάσει προσεκτικά, βάσει των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, ώστε να εισηγηθεί την πρότασή του μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Επιπλέον, έγινε εκτενής αναφορά στις αποσπάσεις που θα χρειαστεί να λάβουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές για το σχολικό έτος 2010-11, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στις Εθνικές ομάδες. Οι επιτελείς της Ε.Γ.Ο. επισήμαναν την ανάγκη να διατηρηθεί το καθεστώς των αποσπάσεων και πήραν από τον κ. Μπιτσαξή την ενθαρρυντική απάντηση ότι θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα στην Υπουργό Παιδείας, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ώστε να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση.

Αύριο, Τετάρτη (12/05) και ώρα 15:00, ο Γ.Γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής πρόκειται να δεξιωθεί μια αντιπροσωπεία αθλητών και αθλητριών των Εθνικών ομάδων της γυμναστικής, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους θέματα που τους αφορούν.