Σπουδαία αρχή για το ελληνικό ανσάμπλ στην Καλαμάτα

Καταπληκτική εμφάνιση, που δεν έτυχε υψηλής βαθμολόγησης αλλά σκόρπισε αισιοδοξία για το μέλλον, πραγματοποίησε η ελληνική ομάδα του ανσάμπλ, στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής «Καλαμάτα 2010», στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα».

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες (Αλεξάνδρα Γεωργοβασίλη, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Αθηνά Τσινασλανίδου, Δέσποινα Τσουμαλάκου) εκτέλεσαν άψογα το πρόγραμμά τους στα 5 στεφάνια, υπό τους ήχους της μουσικής από το κλασικό μπαλέτο «Το πουλί της φωτιάς» του Ιγκόρ Στραβίνσκι, συγκεντρώνοντας 25,800 βαθμούς. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου από τα δύο σκέλη του σύνθετου αγώνα βρίσκονται στην 6η θέση μεταξύ 8 ομάδων, έχοντας όμως να αντιμετωπίσουν όλες τις μεγάλες δυνάμεις, που είχαν πλασαριστεί στο «τοπ 8» του περσινού παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ο σύνθετος αγώνας θα ολοκληρωθεί αύριο, Σάββατο 27/03, με τις ομάδες να αγωνίζονται στο πρόγραμμα με τις 3 κορδέλες / 2 σχοινάκια.

«Είμαι περήφανη για τα κορίτσια. Αυτό μόνο θέλω να πω. Έχουμε πάρα πολλή δουλειά μπροστά μας, αλλά δείξαμε σε όλους πόσο καλή είναι αυτή η ομάδα και πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει. Έχουμε νέα κορίτσια και η ευθύνη στους ώμους τους είναι μεγάλη. Χρειάζονται αυτήν την εμπειρία που αποκτούν εδώ. Μέσα από τους αγώνες, θα έρχεται η βελτίωση», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ελληνικού ανσάμπλ, Καμέλια Ντουνάβσκα.

Η κατάταξη μετά το 1ο σκέλος του σύνθετου αγώνα (5 στεφάνια):
1. Λευκορωσία 27,375
2. Ιταλία 27,350
3. Αζερμπαϊτζάν 26,250
4. Βουλγαρία 26,050
5. Ισραήλ 26,050
6. ΕΛΛΑΔΑ 25,800
7. Ρωσία 24,575
8. Ιαπωνία 22,800

kalamata-2010-vasiliadisΠροηγουμένως, είχε πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των αγώνων, την οποία κήρυξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλειάδης, τονίζοντας στον χαιρετισμό του: «Είναι μια μεγάλη και ιστορική στιγμή γι’ αυτόν τον θεσμό, που πλέον περιλαμβάνεται στις κορυφαίες διοργανώσεις του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής. Είναι ένα γεγονός που απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στη νεολαία. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τον Ο.Π.Α.Π., τους χορηγούς μας, τον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας, όπως επίσης τον Ο.Π.Α.Ν.Α.Μ. και τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας. Όλοι μαζί, πρέπει να προσπαθήσουμε με περισσότερες δυνάμεις, για να κάνουμε τη διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι θα περάσουμε σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και ο πολιτισμός δεν πρέπει να σβήνει ποτέ».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Τσιμόγιαννης, είπε μεταξύ άλλων: «Αυτή η διοργάνωση είναι μία από τις οκτώ καλύτερες στον κόσμο και αυτό λέει πολλά. Ευχαριστούμε τον κ. Βασιλειάδη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και τον Φ.Ο.Κ. για την άριστη συνεργασία που έχουμε σε όλα τα επίπεδα. Διοργανώσεις σαν αυτήν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και έχουμε χρέος να στηρίζουμε δράσεις που αναδεικνύουν τον πολιτισμό μέσα από τον αθλητισμό».

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Καλαμάτας, Γιάννης Ηλιόπουλος, ανέφερε: «Αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο., ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του και φρόντισε ώστε η διοργάνωση να αναβαθμιστεί σε παγκόσμιο κύπελλο. Καλούμε τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τους αγώνες, στους οποίους συμμετέχουν οι καλύτερες αθλήτριες του κόσμου».

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου:

Σάββατο 27 Μαρτίου
13:00 – 14:30: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Μπάλα και Κορδέλα – Α’ Όμιλος
14:35 – 15:15: Ανσάμπλ (Σύνθετος αγώνας): Ασκήσεις με δύο όργανα (3 Κορδέλες / 2 Σχοινάκια)
15:45 – 17:15: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Ασκήσεις με Μπάλα και Κορδέλα – Β’ Όμιλος

Κυριακή 28 Μαρτίου
13:00 – 13:30: Ατομικό: Τελικοί οργάνων – Σχοινάκι
13:30 – 14:00: Ατομικό: Τελικοί οργάνων – Στεφάνι
14:00 – 14:40: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων – 5 Στεφάνια
14:45 – 15:15: Ατομικό: Τελικοί οργάνων – Μπάλα
15:15 – 15:45: Ατομικό: Τελικοί οργάνων – Κορδέλα
15:45 – 16:20: Ανσάμπλ: Τελικοί οργάνων – 3 Κορδέλες / 2 Σχοινάκια
17:00: Τελετή Λήξης

*Η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» είναι ελεύθερη για παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών, ενώ για τους ενήλικες τα εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ για καθεμιά από τις τρεις ημέρες των αγώνων.