Επιτυχημένη η παρουσία της ελληνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβικής

Πέντε συμμετοχές σε τελικούς ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας αεροβικής γυμναστικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Λίμπερετς της Τσεχίας (17-22 Νοεμβρίου).

Δύο από τους τελικούς αφορούσαν στην κατηγορία των νεανίδων, όπου οι νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση. Συγκεκριμένα, η εξάδα νεανίδων (Δήμητρα Ουζουνίδη, Κυριακή Ανατσούτσολα, Μαρία Εραλίδου, Θέα-Ντόρα Ραντουλέσκου, Ισαβέλλα Κρόκου, Σταυρούλα Βεργοπούλου) κατάφερε να πάρει την 4η θέση στον τελικό, αγγίζοντας το μετάλλιο και ανεβαίνοντας τρία σκαλοπάτια σε σχέση με τον προκριματικό του αγωνίσματος, όπου είχε καταταγεί 7η.

Επιπλέον, στο τρίο νεανίδων οι αθλήτριες Δήμητρα Ουζουνίδη, Ισαβέλλα Κρόκου και Θέα-Ντόρα Ραντουλέσκου κατέλαβαν την 7η θέση.

Στο ίδιο αγώνισμα, για πολύ λίγο έχασε την πρόκριση στον τελικό η τριάδα αποτελούμενη από τις Καλλιόπη-Αγγελική Σάμπαλη, Σταυρούλα Βεργοπούλου και Κυριακή Ανατσούτσολα, ενώ το ίδιο συνέβη και στο ατομικό νεανίδων με την Ισαβέλλα Κρόκου.

Στην κατηγορία ανδρών – γυναικών, η ελληνική ομάδα είχε τρία πλασαρίσματα σε τελικούς, αποσπώντας κολακευτικά σχόλια.

Στο ατομικό γυναικών, η Λιόλια Κερογλή κατάφερε να μπει στον τελικό του αγωνίσματος και να πάρει την 7η θέση, αφήνοντας έξω σπουδαίες αντιπάλους και μένοντας μόλις 0,30 βαθμούς πίσω από την τριάδα του βάθρου.

Εξάλλου, το τρίο γυναικών (Παγώνα Κιούση, Λιόλια Κερογλή, Κάρλα-Χριστίνα Ραντουλέσκου) κατέκτησε την 8η θέση στον τελικό, ενώ η εξάδα των γυναικών (Παγώνα Κιούση, Λιόλια Κερογλή, Κάρλα-Χριστίνα Ραντουλέσκου, Δήμητρα Σκούρα, Χριστίνα Ιωαννίδου, Μαρία Κολτσίδα) κατετάγη 6η στον πολύ δύσκολο αγώνα της, μιας και είχε να ανταγωνιστεί με ανδρικές ομάδες (ο αγώνας των τριάδων και των εξάδων περιλάμβανε ανδρικές αλλά και γυναικείες ομάδες). Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο μία τριάδα και μία εξάδα γυναικών ξεπέρασε την αντίστοιχη ελληνική ομάδα.

Τις Ελληνίδες αθλήτριες συνόδευσαν στο Λίμπερετς της Τσεχίας ο προπονητής Δημήτρης Πολύζος, οι διεθνείς κριτές Λευκή Φερεντίνου και Θένια Κυριαζοπούλου, καθώς επίσης ο Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής αεροβικής της Ομοσπονδίας, Νίκος Αδαμόπουλος και το μέλος του δ. σ. της Ε.Γ.Ο., Αργύρης Σοφράς.

Ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Δημήτρης Πολύζος, τόνισε: «Τα κορίτσια πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και δεν μπορώ παρά να είμαι πλήρως ευχαριστημένος. Θέλω να τις συγχαρώ, αλλά και να ευχαριστήσω τις προπονήτριες Αθηνά Γουρνά και Λευκή Φερεντίνου για την πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας, καθώς βέβαια και την Ομοσπονδία, που μας εμπιστεύθηκε».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Αδαμόπουλος υπογράμμισε: «Οι προσπάθειες της διοίκησης της Ε.Γ.Ο. για στήριξη της αεροβικής, αρχίζουν να ευδοκιμούν, έπειτα από αντίξοες συνθήκες πολλών ετών. Οι πέντε τελικοί και η 4η θέση στην Ευρώπη, αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια που γίνεται από όλους. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες της ομάδας, στους προπονητές τους αλλά και στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι είναι υπέροχοι και πραγματικοί Έλληνες. Η Ομοσπονδία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ανάπτυξη αυτού του πραγματικά ωραίου αθλήματος και για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων διακρίσεων».

aerobics-european-liberec2009