Ο Ιωάννης Μελισσανίδης στο πλευρό της ελληνικής ομάδας

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο αθλητής που άλλαξε τον ρου της ελληνικής γυμναστικής, βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής ομάδας ενόργανης στο Λονδίνο, όπου άλλωστε διέμενε μόνιμα μέχρι πρόσφατα. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Ατλάντα, ο οποίος πλέον μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη βρετανική πρωτεύουσα, το Παρίσι και τις ΗΠΑ, έχει διαπιστευθεί στη διοργάνωση ως επίσημος προσκεκλημένος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Ο Μελισσανίδης, που το 1994 είχε κατακτήσει το πρώτο από τα συνολικά έξι μετάλλια της Ελλάδας στην ιστορία του θεσμού (ασημένιο στις ασκήσεις εδάφους, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας), παρακολουθεί για πρώτη φορά ως θεατής ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης, έπειτα από την τελευταία συμμετοχή του, το 2003 στο Άναχαϊμ των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το 2006 ήταν παρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στη Νέα Ιωνία Βόλου, όπου μάλιστα είχε παρακολουθήσει πέντε από τα έξι μέλη της σημερινής ελληνικής ομάδας των ανδρών: Οι Βλάσης Μάρας, Βασίλης Τσολακίδης και Δημήτρης Μαρκούσης είχαν αγωνιστεί τότε με την Εθνική ανδρών, ενώ οι Λευτέρης Κοσμίδης και Μιχάλης Δουλκερίδης είχαν διακριθεί με την Εθνική εφήβων.

-Με «υδάτινα ταξί», μέσω του Τάμεση, γίνεται η μεταφορά των μελών της ελληνικής ομάδας από και προς την «O2 Arena». Με δεδομένο ότι τόσο το στάδιο των αγώνων, όσο και το ξενοδοχείο της Εθνικής βρίσκονται στις όχθες του Τάμεση, οι διοργανωτές φρόντισαν ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται μέσω του ποταμού, προκειμένου να αποφευχθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα. Η διαδρομή με τα καραβάκια χωρητικότητας περίπου 200 επιβατών διαρκεί περίπου 20 λεπτά και παρότι η συχνότητα των δρομολογίων δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, οι αθλητές -Έλληνες και ξένοι- δείχνουν εντυπωσιασμένοι από την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία.

-Τα 64α γενέθλιά του γιόρτασε το βράδυ της Δευτέρας (12/10) ο Αλέκος Ιωακειμίδης. Ο προπονητής του Βασίλη Τσολακίδη (καθώς και του απόντος από τη διοργάνωση, Δημοσθένη Ταμπάκου) δέχθηκε τις ευχές των υπόλοιπων ομοσπονδιακών τεχνικών, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβανόταν φυσικά η ευχή για πρόκριση του αθλητή του στον τελικό του δίζυγου.

-Νοκ άουτ από τη διοργάνωση τέθηκε τελικά ο Γερμανός Φάμπιαν Χαμπίχεν, ο οποίος υπέστη ρήξη συνδέσμων στον αριστερό αστράγαλο κατά την επίσημη προπόνηση της Κυριακής (11/10) στο πόντιουμ και θα μείνει ένα μήνα εκτός δράσης. Ο 22χρονος Γερμανός προέβαλλε ως ένας από τους κυριότερους αντιπάλους του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο και του Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος, αλλά και ως φαβορί για τον τίτλο στο σύνθετο ατομικό, αφού είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, το 2007 στην Στουτγάρδη.