Λευτέρης Κοσμίδης: «Μπορώ να πετύχω κάτι καλό στο παγκόσμιο»

Με πολλά όνειρα θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής (13-18 Οκτωβρίου) α Λευτέρης Κοσμίδης. Ο αθλητής της Ειρήνης Περιστερίου θα βρεθεί στο «Ο2 Arena» του Λονδίνου και θα αγωνιστεί στις ασκήσεις εδάφους, πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό, αφού ήταν αναπληρωματικός στο παγκόσμιο του 2007, στην Στουτγάρδη. Βασικός του στόχος είναι να προκριθεί στους οκτώ κορυφαίους του αγωνίσματος. Όπλα του; Η άριστη αγωνιστική κατάσταση και ένα υψηλής βαθμολογικής αξίας πρόγραμμα.

«Δεν έχω κατέβει ξανά σε παγκόσμιο ανδρών και ανυπομονώ να έρθει η ώρα. Το πρόγραμμά μου έχει αρχικό βαθμό δυσκολίας 6,70, από τους υψηλότερους μεταξύ των προγραμμάτων που θα παρουσιαστούν στο Λονδίνο. Είμαι καλά προετοιμασμένος και θέλω να πετύχω κάτι καλό, γιατί ξέρω ότι μπορώ. Σίγουρα αυτό θα εξαρτηθεί και από την τύχη. Η καλή μου αγωνιστική κατάσταση, μου δίνει αυτοπεποίθηση. Ο αγώνας θα είναι δύσκολος διότι θα βρω απέναντί μου άξιους αντιπάλους, όπως ο Κινέζος χρυσός Ολυμπιονίκης, Ζου Κάι, ο Βραζιλιάνος Ντιέγκο Ιπόλιτο, ενώ καλούς αθλητές έχουν και οι Γερμανοί», δήλωσε ο 19χρονος πρωταθλητής.

Στο πρόσφατο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα, στο Κατάρ, ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν η πρώτη φορά που δοκίμασε το καινούριο του πρόγραμμα μπροστά σε κοινό. «Στην Ντόχα έκανα μια άσκηση που την έχει κάνει ξανά μόνο ένας γυμναστής. Οι κριτές την είδαν και ρωτούσαν γι’ αυτήν. Το γεγονός ότι με είδαν στην τριάδα θα βοηθήσει για να με προσέξουν στο Λονδίνο. Το πρόγραμμα εκεί είχε αρχική αξία 6,80. Στο Λονδίνο δεν θα πάω τόσο ψηλά, γιατί θα αποτελούσε ρίσκο», υπογράμμισε.

Ευχαριστημένος από την αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση του αθλητή του είναι ο προπονητής, Γιώργος Αγγέλου: «Στο Κατάρ, εκτέλεσε ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα, που περιελάμβανε μια δύσκολη άσκηση. Στο Λονδίνο την πρώτη ημέρα δεν θα τη βάλουμε στο πρόγραμμα. Εάν προκριθεί στον τελικό, θα δούμε. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έξι – εφτά αθλητές έχουν προγράμματα με αρχικό βαθμό 6,60 – 6,70. Θα είναι δύσκολα. Εμείς θέλουμε ο Λευτέρης να πετύχει μια σωστή εκτέλεση για να προκριθεί στον τελικό. Ένας μεγάλος αγώνας έχει και τις δυσκολίες του. Ο αθλητής είναι σε άριστη κατάσταση και ευχόμαστε να πάμε καλά».