Μιχάλης Δουλκερίδης: «Θα κυνηγήσω τη διάκριση στο έδαφος»

Η διάκριση στις ασκήσεις εδάφους θα είναι το μεγάλο στοίχημα για τον Μιχάλη Δουλκερίδη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, στο Λονδίνο (13-18 Οκτωβρίου). Ο αθλητής του Ορφέα Καλαμαριάς, που είχε λάμψει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του 2006 στο Βόλο (χρυσό μετάλλιο στο έδαφος, αργυρό στο άλμα), προσδοκά πλέον να κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση και στην κατηγορία ανδρών. Την αισιοδοξία του ενισχύει το γεγονός ότι το πρόγραμμά του διαθέτει υψηλό βαθμό δυσκολίας (6,4).

«Θα κυνηγήσω μια άψογη εκτέλεση στο έδαφος, ώστε να έχω πιθανότητες εισόδου στον τελικό», υπογραμμίζει ο Μιχάλης Δουλκερίδης, ο οποίος ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή του στο θεσμό, αφού είχε αγωνιστεί και στο παγκόσμιο – προολυμπιακό της Στουτγάρδης, το 2007: «Σε σύγκριση με πρόπερσι αισθάνομαι πολύ πιο έτοιμος, σωματικά και ψυχολογικά. Είμαι πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και για όσα μπορώ να πετύχω».

Εκτός από το έδαφος, ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής έχει προετοιμαστεί για να αγωνιστεί επίσης στο μονόζυγο και το άλμα, ωστόσο ένας πρόσφατος τραυματισμός ίσως αλλάξει τα σχέδιά του. «Πριν από 15-20 μέρες είχα πάθει διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο. Με κράτησε λίγο πίσω στις προπονήσεις, αλλά τώρα είμαι καλά και ωιώθω σαν να μην είχα τραυματιστεί. Μπορεί, όμως, την ημέρα του αγώνα να αποφύγω τελικά τη συμμετοχή στο άλμα, αν δω ότι το πόδι μου έχει επιβαρυνθεί», τονίζει και καταλήγει: «Έτσι κι αλλιώς, προτεραιότητά μου είναι οι ασκήσεις εδάφους. Η προετοιμασία μου στα υπόλοιπα όργανα γίνεται με την σκέψη στο παγκόσμιο του 2010, στο οποίο η Εθνική θα χρειάζεται πολυσύνθετους αθλητές για το ομαδικό αγώνισμα. Μέχρι τότε, πιστεύω ότι θα είμαι απόλυτα έτοιμος να ανταποκριθώ και στα έξι όργανα του σύνθετου. Ακόμα και στον πλάγιο ίππο, ένα όργανο στο οποίο παλιότερα είχα αδύνατα σημεία, έχω δουλέψει πολύ φέτος και έχω βελτιώσει σημαντικά το πρόγραμμά μου».

Στις δυνατότητες του 21χρονου αθλητή πιστεύει και ο προπονητής του, Αβραάμ Σαπρανίδης.
«Ο Μιχάλης είναι έτοιμος να παλέψει για μια διάκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχει τα φόντα να κάνει το μεγάλο άλμα και έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να τα καταφέρει. Η πρόκριση στην οκτάδα των ασκήσεων εδάφους, όσο δύσκολη κι αν μοιάζει, δεν είναι αδύνατη, εφόσον εκτελέσει το πρόγραμμά του όπως πρέπει», λέει ο κ. Σαπρανίδης και συμπληρώνει: «Ελπίζουμε ότι το πρώτο δείγμα θα φανεί την ερχόμενη εβδομάδα, στο παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ, όπου ο αντικειμενικός στόχος θα είναι η είσοδος στον τελικό του εδάφους. Μια επιτυχία εκεί θα αποτελέσει ό,τι καλύτερο ενόψει Λονδίνου».

Φωτογραφίες του Μιχάλη Δουλκερίδη:
doulkeridis-1 doulkeridis-2doulkeridis-3doulkeridis-4