Βικτωρία Τσακαλίδου: «Θέλω να είμαι χρήσιμη στην Εθνική γυναικών»

Για την τρίτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ετοιμάζεται η Βικτωρία Τσακαλίδου, η οποία θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο Λονδίνο (13-18 Οκτωβρίου). Η 21χρονη αθλήτρια, που είχε λάβει μέρος στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2006, στο Άαρχους της Δανίας, αλλά και του 2007, στην Στουτγάρδη της Γερμανίας, πρόκειται να αγωνιστεί και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού, έχοντας από τώρα το βλέμμα στο 2010.

«Η διοργάνωση του Λονδίνου δεν περιλαμβάνει ομαδικά αγωνίσματα, αλλά για μας αποτελεί μια πρόβα ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του 2010, στο οποίο θα πρέπει να μπούμε στην 24άδα της ομαδικής κατάταξης, ώστε να προκριθούμε στο προολυμπιακό του 2011», εξηγεί η αθλήτρια του Πανθεσσαλονίκειου, που συμπληρώνει: «Θέλω να είμαι χρήσιμη στην Εθνική ομάδα, ώστε να ανταποκρίνεται στους στόχους της. Είναι τιμή για μένα κάθε φορά που εκπροσωπώ την ελληνική γυμναστική και προσπαθώ για το καλύτερο. Όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και σε κάθε προπόνηση».

Σε ό,τι αφορά τους ατομικούς της στόχους στην αγγλική πρωτεύουσα, η Τσακαλίδου τονίζει: «Εφόσον όλα πάνε καλά, μπορεί να έχω ελπίδες πρόκρισης στον τελικό του σύνθετου ατομικού. Επίσης, στο άλμα, που είναι το αγαπημένο μου όργανο, θα προσπαθήσω να πετύχω κάτι καλό». Όσο για το μεγάλο της όνειρο, αυτό είναι «η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ό,τι δηλαδή ονειρεύεται κάθε αθλητής. Το 2012 θα είναι η τελευταία μου ευκαιρία. Ξέρω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα καταφέρω. Θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια και τύχη, αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ, όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Μακάρι να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο Λονδίνο έπειτα από τρία χρόνια…».

Ο Κώστας Χατζηζήσης, ο οποίος έχει εδώ και μια δεκαετία την τεχνική καθοδήγηση της Τσακαλίδου, από κοινού με την Ντιάνα Ντούντεβα, υπογραμμίζει επίσης την σημασία του μεγάλου ομαδικού στόχου της Εθνικής γυναικών. «Θα πάμε στην Αγγλία με γνώμονα το παγκόσμιο του 2010. Για τη Βίκυ, όπως και για τις υπόλοιπες αθλήτριές μας, που είναι ήδη έμπειρες, η κύρια επιδίωξη είναι μέσα από τη φετινή διοργάνωση να ανοίξουν το δρόμο, ώστε να παρουσιαστούν ακόμα πιο έτοιμες του χρόνου, προς όφελος της ομάδας», δηλώνει ο προπονητής 21χρονης αθλήτριας, αλλά και υπεύθυνος της Εθνικής ομάδας.

Η Βικτωρία Τσακαλίδου, που ήταν παρούσα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό γυναικών, παρότι δεν είχε μπορέσει να αγωνιστεί λόγω τραυματισμού στους αστραγάλους, θα ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το Λονδίνο συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα (28-30 Σεπτεμβρίου), όπου πρόκειται να παρουσιάσει τα προγράμματά της σε τρία όργανα (άλμα, δοκός ισορροπίας, ασύμμετροι ζυγοί).

Φωτογραφίες της Βικτωρίας Τσακαλίδου:
tsakalidou-1 tsakalidou-2 tsakalidou-3 tsakalidou-4 tsakalidou-5