Δηλώθηκαν οι Εθνικές ομάδες ενόργανης για το παγκόσμιο του Λονδίνου

Στην τελική ευθεία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Λονδίνου (13-18 Οκτωβρίου) μπαίνουν οι Εθνικές ομάδες, έπειτα από την ονομαστική δήλωση των αθλητών και αθλητριών για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στην κατηγορία ανδρών, οι έξι αθλητές που πρόκειται να αγωνιστούν είναι οι Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Βασίλης Τσολακίδης, Δημήτρης Μαρκούσης, Μιχάλης Δουλκερίδης, καθώς και ο Δημοσθένης Ταμπάκος, εφόσον παρουσιαστεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα (28-30 Σεπτεμβρίου), το οποίο θα αποτελέσει το τελευταίο τεστ ενόψει Λονδίνου. Σε διαφορετική περίπτωση, τη θέση του δις Ολυμπιονίκη στην αποστολή για τη βρετανική πρωτεύουσα θα πάρει ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στις γυναίκες, οι τρεις αθλήτριες που συμπεριλήφθηκαν στην ονομαστική δήλωση είναι οι Βάσω Μιλλούση, Ευγενία Ζαφειράκη και Βικτωρία Τσακαλίδου.

Χαρακτηριστικό του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος είναι το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνει ομαδικά αγωνίσματα, παρά μόνο ατομικά (σύνθετο ατομικό και όργανα). Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Ολυμπιακή εγκατάσταση του 2012, το 23.000 θέσεων «Ο2 Arena», αποτελώντας την πρώτη πρόβα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, ο οριστικός καταρτισμός των ομάδων γίνεται μία ημέρα πριν από την έναρξη των αγωνισμάτων κάθε κατηγορίας. Μέχρι τότε, κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα αντικατάστασης ενός ή περισσότερων αθλητών.