Θετική εμφάνιση, αλλά αρνητική βαθμολογία για τις Ελληνίδες αθλήτριες στο Μίε

Χωρίς επιβράβευση έμεινε, για άλλη μια ημέρα, η προσπάθεια των Ελληνίδων αθλητριών του ατομικού, στο 29ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στην Ιαπωνία. Κατά την τρίτη και προτελευταία ημέρα του γενικού αγώνα, στην «Sun Arena» του Μίε, οι Μιχαέλα Μεταλλίδου, Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Ιωάννα Τάχα πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις στην μπάλα, αλλά οι βαθμολογίες που πήραν από τις κριτές δεν ήταν οι προσδοκώμενες.

Αναλυτικά, η Μιχαέλα Μεταλλίδου συγκέντρωσε 23,675 βαθμούς στην μπάλα και πλέον είναι 28η στο σύνθετο ατομικό με 72,475, η Ευαγγελία Γκουντρουμπή πήρε 22,875 βαθμούς (50ή στο σύνθετο ατομικό με 69,025), ενώ η Ιωάννα Τάχα βαθμολογήθηκε με 21,950 (70ή στο σύνθετο ατομικό με 66,675).

Στην ομαδική κατάταξη, η Ελλάδα παραμένει στην 15η θέση με 208,175 βαθμούς. Την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο δείχνει να έχει ήδη εξασφαλίσει η Ρωσία (253,075 β.), πίσω από την οποία βρίσκονται η Λευκορωσία (237,200) και η Ουκρανία (229,800).

«Όλα τα κορίτσια τα πήγαν καλά. Ακόμα και κάποια λαθάκια που έκαναν, ήταν πολύ μικρά. Υπάρχει ικανοποίηση για την προσπάθεια των παιδιών, όχι όμως και για τις βαθμολογίες που πήραν, οι οποίες ήταν πολύ χαμηλότερες από ό,τι θα προσδοκούσαμε. Ίσως θεωρούν τις αθλήτριές μας πολύ νέες. Το βέβαιο είναι ότι τις αντιμετωπίζουν με πολλή επιφύλαξη», τόνισε η τεχνική διευθύντρια ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Ελένη Πολυχρονίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά στη διοργάνωση του Μίε, η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) χρησιμοποιεί δοκιμαστικά τέσσερις ανεξάρτητες «κριτές αναφοράς», που θα ελέγχουν τις βαθμολογίες που δίνονται από τις αρμόδιες κριτές σε κάθε πρόγραμμα, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αξιοπιστία και διαφάνεια στο άθλημα.

Αύριο (Πέμπτη 10/9) ολοκληρώνεται ο γενικός αγώνας, με τη διεξαγωγή του τέταρτου και τελευταίου οργάνου, μετά από την οποία θα προκύψει η τελική κατάταξη στο ομαδικό, καθώς και οι 24 φιναλίστ του σύνθετου ατομικού. Επιπλέον, το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους τελικούς της μπάλας και της κορδέλας.

Από ελληνικής πλευράς, στην κορδέλα θα αγωνιστούν η Μιχαέλα Μεταλλίδου, η Ευαγγελία Γκουντρουμπή και η Κατερίνα Γιακουμέλου, η οποία θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στη διοργάνωση.

Το αυριανό πρόγραμμα (σε ώρες Ελλάδας):
04:00 – 12:00: Ατομικό / Γενικός αγώνας (Μπάλα, Κορδέλα – 2ο σκέλος)
12:30 – 13:00: Ατομικό / Τελικός Μπάλα
13:00 – 13:30: Ατομικό / Τελικός Κορδέλα

Μέσα στις επόμενες ώρες θα αφιχθεί στο Μίε και η ελληνική ομάδα ανσάμπλ, έπειτα από προετοιμασία μίας εβδομάδας στην πόλη Γιαμαγκάτα, ενώ απόψε πρόκειται επίσης να φτάσουν στην Ιαπωνία η αρχηγός της ελληνικής αποστολής και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής της Ε.Γ.Ο., Μαρία Παπαδοπούλου, καθώς και η διεθνής κριτής του ανσάμπλ, Σοφία Μπούρα.