Εξαιρετική εμφάνιση των Ελλήνων αθλητών στο προπονητικό καμπ της Ιταλίας

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η ελληνική εκπροσώπηση στο προπονητικό καμπ για νεαρούς αθλητές τραμπολίνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Τσεζενάτικο της Ιταλίας, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (UEG).

Στο καμπ προετοιμασίας συμμετείχαν πέντε Έλληνες αθλητές ηλικίας 13-16 ετών (Απόστολος Κουταβάς, Γιάννης Τοπτίδης, Δάφνη Μητκίδου, Λίλα Κασάπογλου και Σοφία Πουλουκτσή), που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις στην Τεχνική Επιτροπή τραμπολίνο της UEG, αλλά και στις αποστολές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Κατά την τελευταία ημέρα του καμπ έγινε ένας αγώνας, στον οποίο οι αθλητές και αθλήτριες χωρίστηκαν σε οκτώ εξαμελείς ομάδες. Χωρίς άγχος, οι Έλληνες πρωταθλητές του τραμπολίνο δοκίμασαν νέα προγράμματα, ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος ηλικιών, το οποίο θα γίνει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας (15-22 Νοεμβρίου) και αποτελεί το μεγάλο φετινό στόχο για τους συγκεκριμένους αθλητές.

Στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το προπονητικό καμπ του Τσεζενάτικο, ο Απόστολος Κουταβάς πήρε τη μεγαλύτερη βαθμολογία (35,80 β.), αφήνοντας υποσχέσεις ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες αθλητές έδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και ικανοποίησαν τόσο στις προπονήσεις όσο και με τις εκτελέσεις των προγραμμάτων τους στον αγώνα.

camp_trampolino_2009-1 camp_trampolino_2009-2