Συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια είχε η ελληνική ομάδα στο Βελιγράδι

Την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, είχε χθες (Πέμπτη 2/7) η ελληνική αποστολή της ενόργανης γυμναστικής, που βρίσκεται στο Βελιγράδι για να συμμετάσχει στην 25η Πανεπιστημιάδα.

Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην σερβική πρωτεύουσα, έφθασε στο Πανεπιστημιακό Χωριό λίγο μετά τις 14:00, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, τον γ.γ.Α, Σταύρο Δουβή, τον Έλληνα πρέσβη στην Σερβία, Δημοσθένη Στωίδη, καθώς και τον δήμαρχο Βελιγραδίου, Ντράγκαν Τζίλας. Στην κεντρική είσοδο τον περίμεναν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του Πανεπιστημιακού Χωριού, Ράνκο Τεπάβτσεβιτς και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (FISU), Τζορτζ Κίλιαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στην Πανεπιστημιακό Χωριό, όπου τον υποδέχθηκε ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Νίκος Βασιλείου, ενώ στην συνέχεια συνάντησε τους Έλληνες αθλητές και συνοδούς.

Οι αθλητές της γυμναστικής έκαναν δώρο στον κ. Παπούλια ένα ζευγάρι λουράκια μονοζύγου, με τα ονομάτα των μελών της ελληνικής ομάδας γραμμένα πάνω σε αυτά. Ο κ. Παπούλιας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λέγοντας ότι όταν ο ίδιος ήταν αθλητής του άλματος επί κοντώ έκανε προπόνηση στο μονόζυγο και εκτελούσε γιγαντιαία αιωρήματα, αλλά με γυμνά χέρια.

Στη συνομιλία που είχε με τους Έλληνες αθλητές, ο πρώτος πολίτης της χώρας είπε: «Δεν είναι ανάγκη να σας πω ότι πρέπει να αγωνιστείτε με όλη σας την ψυχή, όπως κάνουμε εμείς οι Έλληνες. Είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν και τα μετάλλια. Χαίρομαι πάρα πολύ και συγκινούμαι, γιατί είμαι μαζί σας. Με φέρνετε πολλά χρόνια πριν, όταν κι εγώ έκανα άλμα επί κοντώ και βόλεϊ. Εύχομαι να μας κάνετε να χαρούμε και η χαρά έρχεται με το να αγωνιστείτε, όπως πρέπει».

Στην συνέχεια και μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ακολούθησε συνάντηση των μελών της Επιτροπής Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΑΤΕ) με τον κ. Δουβή, οπού συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το μέλλον του πανεπιστημιακού αθλητισμού στην Ελλάδα.

Η ελληνική αποστολή της ενόργανης γυμναστικής στην 25η Πανεπιστημιάδα:
papoulias-universiade2009-2
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, δέχθηκε το συμβολικό δώρο της ελληνικής ομάδας γυμναστικής και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία:
papoulias-universiade2009-1
Στιγμιότυπο από την συνάντηση των μελών της ΕΑΤΕ με τον γ.γ.Α., Σταύρο Δουβή:
papoulias-universiade2009-3