Ξεκινά το διεθνές σεμινάριο κριτών ενόργανης ανδρών

Επιμόρφωση υψηλού επιπέδου θα περιλαμβάνει το διεθνές σεμινάριο κριτών ενόργανης γυμναστικής ανδρών, το οποίο ξεκινά αύριο (Πέμπτη 19/2) στο ξενοδοχείο «Divani Palace Acropolis», στην Αθήνα. Στο σεμινάριο, που διοργανώνει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 20 Έλληνες και ξένοι κριτές.

Ξεχωριστό κύρος στο σεμινάριο δίνει η παρουσία του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης γυμναστικής ανδρών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), Ρουμάνου Αντριάν Στόικα, ο οποίος θα διδάξει στους υποψήφιους διεθνείς κριτές, αναλύοντας κάθε λεπτομέρεια του Κώδικα Βαθμολογίας. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν δύο ημέρες (Πέμπτη 19/2 – Παρασκευή 20/2) και οι εργασίες του σεμιναρίου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 21/2 με τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Την ευθύνη μετάφρασης και επεξήγησης των τοποθετήσεων του κ. Στόικα θα έχει ο πρόεδρος των Ελλήνων κριτών ενόργανης γυμναστικής ανδρών, Νίκος Προβιάς, ο οποίος θα έχει επιπλέον την ευθύνη διδασκαλίας σε ορισμένα όργανα, ως κάτοχος του τίτλου του διεθνούς κριτή επιπέδου 1 (expert).

«Το διεθνές σεμινάριο της Αθήνας εντάσσεται στην σειρά των σεμιναρίων που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της FIG κάθε τετραετία, στο ξεκίνημα του νέου Ολυμπιακού κύκλου, για την κατάρτιση και επιμόρφωση των κριτών», τόνισε ο κ. Προβιάς και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για ένα γεγονός που έχει ξεχωριστή σημασία για την ελληνική γυμναστική, όχι μόνο για τις δυνατότητες που προσφέρει στους Έλληνες κριτές, αλλά και εξαιτίας της παρουσίας του Αντριάν Στόικα. Ο ερχομός του ίδιου του προέδρου της Τεχνικής Επιτροπής της FIG προσδίδει κύρος παγκοσμίου επιπέδου στο σεμινάριο και φυσικά δείχνει τις άριστες σχέσεις που έχει η Ε.Γ.Ο. με τη FIG».