«Έφυγε» πρόωρα ο Ευριπίδης Γαλτσίδης

Φτωχότερη είναι από την Δευτέρα (27/10) η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής, η οποία θρηνεί τον πρόωρο χαμό του Ευριπίδη Γαλτσίδη. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής του τραμπολίνο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 49 ετών, πέφτοντας θύμα τροχαίου δυστυχήματος στην Αθήνα, όπου κατοικούσε και εργαζόταν το τελευταίο διάστημα.

Γόνος Ελλήνων του Πόντου, ο Ευριπίδης Γαλτσίδης γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1959 στην Τιφλίδα της Γεωργίας, η οποία τότε αποτελούσε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης. Εκεί, ασχολήθηκε με την αγωνιστική γυμναστική και ειδικότερα με το τραμπολίνο, τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής.

Το 1989, σε ηλικία 30 ετών, μπόρεσε να επαναπατρισθεί και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ανέλαβε χρέη προπονητή του τραμπολίνο στον σύλλογο «Πυραμίδα». Μετά την ίδρυση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, το 1997, διετέλεσε επί σειρά ετών ομοσπονδιακός τεχνικός του τραμπολίνο. Από τα χέρια του πέρασαν πολλοί Έλληνες πρωταθλητές, ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Πελιβανίδης, που αρκετά χρόνια αργότερα εκπροσώπησε την ελληνική γυμναστική στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Με αφορμή το θάνατο του Ευριπίδη Γαλτσίδη, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας συλλυπείται τους οικείους του ομογενούς προπονητή και εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια ενός ακούραστου εργάτη της ελληνικής γυμναστικής, ο οποίος είχε αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του στο άθλημα που αγαπούσε.