Διπλή συμμετοχή στο γκραν πρι της Γλασκώβης

Για τη Γλασκώβη αναχώρησαν σήμερα (Πέμπτη) το πρωί οι Βασίλης Τσολακίδης και Λευτέρης Κοσμίδης προκειμένου να πάρουν μέρος στο γκραν πρι της ενόργανης, το οποίο θα διεξαχθεί (17-18/10) στη γραφική πόλη της Σκωτίας. Ο Τσολακίδης θα αγωνιστεί στο δίζυγο και ο Κοσμίδης στις ασκήσεις εδάφους. Οι γυμναστές μας έχουν ως βασικό στόχο την πρόκριση στους τελικούς των οργάνων του ώστε να συλλέξουν πολύτιμους βαθμούς που θα τους επιτρέψουν να βρίσκονται στους οκτώ κορυφαίους του κόσμου ώστε να συμμετάσχουν στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, το Δεκέμβριο στη Μαδρίτη.

«Ο Βασίλης έχει μείνει αρκετό καιρό μακριά από αγώνες. Ο συναγωνισμός αναμένεται έντονος. Εμείς θέλουμε μια καλή εμφάνιση που θα μας επιτρέψει την πρόκριση στον τελικό. Το πρόγραμμά του θα αρχίζει από 16,40 αλλά σε κάθε αγώνα θα ανεβαίνουμε», υπογράμμισε ο προπονητής του Τσολακίδη, Αβραάμ Σαπρανίδης ενώ ο γυμναστής πρόσθεσε: «Θέλω να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι σε σχέση με τους αντιπάλους μου. Δεν είμαι ακόμα εντελώς έτοιμος αλλά ευτυχώς δεν υπάρχουν τραυματισμοί».

Να συνεχίσει την καλή παράδοση της συγκομιδής μεταλλίων θέλει ο Λευτέρης Κοσμίδης στη Γλασκώβη. Ο 17χρονος στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2006 ήταν 2ος στο άλμα και το 2007 πήρε ασημένιο μετάλλιο στο έδαφος και χάλκινο στο άλμα. «Ο Λευτέρης σε σύγκριση με το προηγούμενο γκραν πρι (Ουγγαρία) έχει βελτιωθεί. Είναι σε καλή κατάσταση. Θέλουμε να μπει στον τελικό του εδάφους», τόνισε ο προπονητής του Γιώργος Αγγέλου και ο αθλητής υπογράμμισε: «Είμαι μέσα στους οκτώ κορυφαίους του κόσμου στο έδαφος αλλά θέλω να προκριθώ στον τελικό, στη Γλασκώβη, ώστε να σιγουρέψω τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση της Μαδρίτης».

Μαζί με τους αθλητές και τους προπονητές θα ταξιδέψει στη Γλασκώβη και ο κριτής, Λευτέρης Μπουτάκης. Η αποστολή θα επιστρέψει τα ξημερώματα της Δευτέρας (03.30).