Τη διάκριση στις ασκήσεις εδάφους θα κυνηγήσει στην Ουγγαρία ο Κοσμίδης

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Λευτέρη Κοσμίδη, ο οποίος από αύριο θα λάβει μέρος στο διεθνές γκραν πρι ενόργανης γυμναστικής της ουγγρικής πόλης Σομπατέλι (3-5 Οκτωβρίου). Ο 17χρονος πρωταθλητής αναχωρεί σήμερα για την Ουγγαρία, συνοδευόμενος από τον προπονητή του, Γιώργο Αγγέλου, καθώς και τον πατέρα του, Θανάση Κοσμίδη, που θα παραστεί στη διοργάνωση με την ιδιότητα του διεθνούς κριτή. Αύριο (Παρασκευή) θα γίνουν οι προκριματικοί σε όλα τα όργανα, ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.

Στόχος του Λευτέρη Κοσμίδη στο Σομπατέλι θα είναι να διακριθεί στις ασκήσεις εδάφους, προκειμένου να κερδίσει πολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη του οργάνου και να μπει στο «τοπ 8» που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου, το Δεκέμβριο στη Μαδρίτη.

Μέχρι στιγμής, ο κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου εφήβων είναι 9ος στην κατάταξη του εδάφους με 170 βαθμούς, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται οριακά μέσα στην προνομιούχο οκτάδα, με δεδομένο ότι ο Ρουμάνος Μάριαν Ντραγκουλέσκου (2ος στη βαθμολογία) έχει αποσυρθεί από τα ταπί και δεν θα είναι παρών στη Μαδρίτη.

Η προσπάθεια του 17χρονου αθλητή για συγκομιδή βαθμών θα συνεχιστεί σε δύο ακόμη διεθνείς αγώνες, στη Γλασκόβη (17-19 Οκτωβρίου) και στην Στουτγκάρδη (14-16 Νοεμβρίου), στους οποίους θα συμμετάσχουν και άλλοι Έλληνες πρωταθλητές. Ο μοναδικός που έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου είναι ο Βλάσης Μάρας (3ος στην κατάταξη του μονόζυγου με 411,36 βαθμούς).

«Ο Λευτέρης βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση, αφού προετοιμάζεται από τον Ιούλιο. Θα είναι πολύ σημαντικό αν καταφέρει να προκριθεί στη Μαδρίτη και να μπει στην ελίτ της παγκόσμιας γυμναστικής. Γι’ αυτό, θα κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό στην Ουγγαρία, όπου θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στο έδαφος. Ο αθλητής έχει δηλωθεί να συμμετάσχει και στο άλμα, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν κρίνουμε ότι δεν θα επιβαρυνθεί υπερβολικά», τόνισε πριν από την αναχώρηση ο προπονητής του Κοσμίδη, Γιώργος Αγγέλου.