Θανάσης Βασιλειάδης: «Η εξυγίανση επιτεύχθηκε και πλέον θα χτίσουμε σε πιο γερές βάσεις»

Την πεποίθηση ότι η απερχόμενη διοίκηση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης στις προσεχείς εκλογές, προκειμένου να συνεχίσει το έργο της και να προχωρήσει στις απαιτούμενες τομές, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης, υπογραμμίζοντας την σημασία της ερχόμενης τετραετίας για την ελληνική γυμναστική.

Οι αρχαιρεσίες της Ε.Γ.Ο. θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΑΚ Νεότητας Αγίου Κοσμά.

«Ο νέος Ολυμπιακός κύκλος αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για την ελληνική γυμναστική. Μετά την οικονομική εξυγίανση της Ομοσπονδίας και την αντιμετώπιση των επειγουσών αγωνιστικών αναγκών του τελευταίου χρόνου, τώρα έρχεται η ώρα να χτίσουμε σε πιο γερά θεμέλια. Η νέα διοίκηση θα έχει την ευχέρεια να εφαρμόσει πλήρως τη φιλοσοφία της σε ορίζοντα τετραετίας, κάνοντας όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την αναγέννηση του αθλήματος», τόνισε ο κ. Βασιλειάδης και συμπλήρωσε: «Μέσα στους 15 τελευταίους μήνες, καταφέραμε να βάλουμε τάξη στην Ομοσπονδία, περιορίζοντας τα τεράστια χρέη που παραλάβαμε και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά μια σειρά σοβαρών προβλημάτων. Έχουμε την πίστη ότι η προσπάθεια αυτή θα αναγνωριστεί από τα σωματεία, που προσδοκούμε ότι θα μας δώσουν ισχυρή εντολή για την ερχόμενη τετραετία. Με συλλογική δουλειά, μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα στον νέο Ολυμπιακό κύκλο».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. εξήγησε την απόφαση του απερχόμενου δ. σ. για διενέργεια των εκλογών στις 13 Σεπτεμβρίου: «Είναι προς το συμφέρον του αθλήματος να αναδειχθεί όσο συντομότερα γίνεται η νέα διοίκηση, που θα μπορέσει να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της χωρίς χρονοτριβή, έχοντας λάβει την εντολή των σωματείων. Η δουλειά για την επόμενη μέρα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, αλλά και για ακόμα παραπέρα, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Τόσο σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, όσο και στον τομέα της υποδομής, όπου θα εφαρμοστεί ο νέος κανονισμός λειτουργίας. Όλοι μας γνωρίζουμε άλλωστε ότι για να έρθει οποιαδήποτε αγωνιστική επιτυχία στη γυμναστική, πρέπει να έχει προηγηθεί συντονισμένη προσπάθεια αρκετών ετών, ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες και φτάνοντας μέχρι την κορυφή της πυραμίδας».

Τέλος, ο κ. Βασιλειάδης έκανε έναν απολογισμό της παρουσίας της ελληνικής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, με το βλέμμα στο μέλλον: «Ασφαλώς περιμέναμε περισσότερα, αλλά το ζητούμενο είναι να διαμορφώσουμε τις συνθήκες, ώστε στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες να στείλουμε περισσότερους αθλητές και να έχουμε μεγαλύτερες πιθανότητες κατάκτησης μεταλλίων. Ενόψει του 2012, το μεγάλο στοίχημα στην ενόργανη θα είναι να κάνουμε την υπέρβαση παίρνοντας την ομαδική πρόκριση, που θα πολλαπλασιάσει και τις πιθανότητες ατομικών διακρίσεων. Πιστεύουμε, άλλωστε, ότι ένας ίσον κανένας. Για το 2012, θέλουμε και μπορούμε να πάρουμε πολύ περισσότερα Ολυμπιακά εισιτήρια. Και στη ρυθμική, όμως, ο στόχος θα είναι να ξαναγίνουν οι Ελληνίδες αθλήτριες διεκδικήτριες μεταλλίων», είπε ο κ. Βασιλειάδης και πρόσθεσε:

«Στο Πεκίνο, ο Βλάσης Μάρας, που έχει αποδείξει επανειλημμένα την σταθερότητα και την αξία του στο μονόζυγο, είχε μια άτυχη ημέρα στον πιο σημαντικό αγώνα, ενώ στο άλμα έχασε την πρόκριση στις λεπτομέρειες. Η Στεφανί Μπισμπίκου προσπάθησε για το καλύτερο, έχοντας χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας λόγω τραυματισμού. Το ίδιο ελαφρυντικό ισχύει και για την Ελίνα Ανδριόλα, που δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο. Τέλος, η ομάδα του ανσάμπλ είχε αξιέπαινη παρουσία. Αυτή η ομάδα πλήρωσε τα χαμένα χρόνια που είχαν προηγηθεί, αφού η εμφάνισή της ήταν προϊόν δουλειάς λίγων μηνών».