Αργυρά μετάλλια για την Μπισμπίκου και τον Μαρκούση στο ρουμανικό Όπεν

Με συγκομιδή δύο αργυρά μετάλλια, τα οποία κατέκτησαν η Στεφανί Μπισμπίκου στους ασύμμετρους ζυγούς και ο Δημήτρης Μαρκούσης στο έδαφος, ολοκλήρωσαν οι Έλληνες πρωταθλητές την συμμετοχή τους στο διεθνές Όπεν ενόργανης γυμναστικής, που πραγματοποιήθηκε στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας. Παρών από ελληνικής πλευράς ήταν και ο Βλάσης Μάρας, που όμως στάθηκε άτυχος και έμεινε εκτός βάθρου.

Η Στεφανί Μπισμπίκου, που έκανε στο Πλοϊέστι τη δεύτερη εμφάνισή της μετά την επάνοδο από τον σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό γόνατο, κατέκτησε τη 2η θέση στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών με 15,300 βαθμούς και άγγιξε το μετάλλιο και στη δοκό ισορροπίας, όπου κατετάγη 4η στον τελικό με 14,950 βαθμούς. Για την 20χρονη πρωταθλήτρια, αυτός ήταν ο προτελευταίος αγώνας της πριν από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αφού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πρόκειται να πραγματοποιήσει την τελική της πρόβα στο διεθνές τουρνουά της Ρώμης, έχοντας υψηλότερη αρχική αξία στα προγράμματά της.

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Δημήτρης Μαρκούσης, ο οποίος πήρε τη 2η θέση στις ασκήσεις εδάφους με 15,550 βαθμούς, συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις στο συγκεκριμένο όργανο (ήταν 12ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου μήνα). Παράλληλα, ήταν παρών στους τελικούς του μονόζυγου και του δίζυγου, παίρνοντας την 6η θέση στα συγκεκριμένα όργανα.

Αντίθετα, ο Βλάσης Μάρας δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο στο τελευταίο του επίσημο τεστ πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Στον τελικό του μονόζυγου, ο 25χρονος πρωταθλητής είχε πτώση στο πέταγμα Πεγκάν που επιχείρησε, με συνέπεια να πάρει την 5η θέση με 14,900 βαθμούς. Ο Μάρας είχε προκριθεί και στον τελικό του άλματος, όπου επίσης κατέλαβε την 5η θέση.

Στο διεθνές Όπεν του Πλοϊέστι, το οποίο πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το εθνικό πρωτάθλημα της Ρουμανίας, συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από πέντε χώρες (Ρουμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Αίγυπτος, Πουέρτο Ρίκο).