Προχωρά ο σχεδιασμός για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο – Επαφές Βασιλειάδη με σωματεία της Β. Ελλάδας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο αγωνιστικός σχεδιασμός της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας ενόψει του νέου Ολυμπιακού κύκλου (2009 – 2012). Ο προγραμματισμός για την ερχόμενη τετραετία συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δ. σ. της Ομοσπονδίας, ώστε να αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις. Ο αναλυτικός σχεδιασμός για καθένα από τα αθλήματα της γυμναστικής αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, προκειμένου να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ε.Γ.Ο. και να είναι διαθέσιμος για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επιπλέον, ξεκινά άμεσα η διαδικασία επιλογής των αθλητών και αθλητριών που θα τεθούν στη διάθεση των Εθνικών ομάδων για τον νέο Ολυμπιακό κύκλο. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να υποβληθούν σε αγωνιστικό έλεγχο οι αθλήτριες που προορίζονται να στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες ανσάμπλ νεανίδων και γυναικών κατά τα επόμενα χρόνια, ενώ αντίστοιχοι έλεγχοι θα γίνουν επίσης στην ενόργανη γυμναστική και στο τραμπολίνο, έτσι ώστε να επιλεγούν οι αθλητές και αθλήτριες που θα ενταχθούν στα Κέντρα Υψηλών Επιδόσεων και στα περιφερειακά κέντρα.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές του προέδρου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάση Βασιλειάδη, με σωματεία της Βόρειας Ελλάδας. Έπειτα από την επίσκεψή του στην Ξάνθη και την Καβάλα κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Βασιλειάδης θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Ήπειρο, για να ενημερωθεί σε βάθος για τις ανάγκες και τα προβλήματα των σωματείων στα Γιάννινα και στην Άρτα, καθώς και στη Θεσσαλία, όπου θα έχει επαφές με συλλόγους του Βόλου και της Λάρισας.

Τελευταίος σταθμός αυτής της περιοδείας του προέδρου της Ε.Γ.Ο. θα είναι η Βέροια, όπου θα βρεθεί από την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να παραστεί στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής κορασίδων (28-29 Ιουνίου).

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό ενόψει της προσεχούς τετραετίας 2009 – 2012, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε: «Συνεπείς στη δέσμευσή μας να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό πλάνο για την ερχόμενη τετραετία με τη λήξη του Ολυμπιακού κύκλου 2005 – 2008, έχουμε ήδη προχωρήσει τον σχεδιασμό αυτό, ο οποίος θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ο νέος Ολυμπιακός κύκλος θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ελληνική γυμναστική. Το στοίχημα για την Ε.Γ.Ο. και για τους Έλληνες αθλητές θα είναι η αναρρίχηση σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο στο διεθνές στερέωμα, ενώ ταυτόχρονα θα μπουν οι βάσεις για το απώτερο μέλλον, δίνοντας βάρος στην αξιοποίηση και την αύξηση του αριθμού των ανερχόμενων ταλέντων».