«Χάλκινος» ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Βιλανόβα

Με ένα ακόμα μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα, το χάλκινο του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο, ολοκληρώθηκε το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στη Βιλανόβα της Ισπανίας.

Ο Μάρας κατέλαβε την 3η θέση στον τελικό του αγαπημένου του οργάνου με 15,350 βαθμούς, παρότι η νέα άσκηση που δοκίμασε δεν του βγήκε όπως θα ήθελε. «Δοκίμασα κάτι καινούργιο, αλλά δεν μου βγήκε. Παρότι όμως έχασα δύο συνδυασμούς, δεν το έβαλα κάτω και ολοκλήρωσα το πρόγραμμά μου. Τα όργανα στη Βιλανόβα ήταν άλλωστε διαφορετικού κατασκευαστή από εκείνα που χρησιμοποιούμε και που θα υπάρχουν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γι’ αυτό η προσαρμογή μας δεν ήταν τόσο εύκολη. Ήταν ένας αγώνας προετοιμασίας και συνεχίζω με μεγάλη αισιοδοξία ενόψει Πεκίνου», δήλωσε ο 25χρονος πρωταθλητής.

Εκτός βάθρου έμειναν οι δύο άλλοι Έλληνες πρωταθλητές που συμμετείχαν στο σημερινό, δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων. Ο Δημήτρης Μαρκούσης κατετάγη 7ος στο άλμα με 14,712 βαθμούς (1ο άλμα: 15,025, 2ο άλμα: 14,400), ενώ ο Βασίλης Τσολακίδης τερμάτισε 8ος στο δίζυγο με 14,550 βαθμούς, έχοντας πτώση.

«Ο Βασίλης έδειξε μεγαλύτερη αγωνιστικότητα και περισσότερη ηρεμία από ό,τι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου μήνα, αλλά του στοίχισε η πτώση. Ήταν πάντως ένας τελικός γεμάτος απρόοπτα, αφού πέντε από τους οκτώ φιναλίστ είχαν πτώσεις», τόνισε ο προπονητής του Τσολακίδη, Αβραάμ Σαπρανίδης.