Χρυσό μετάλλιο ο Κοσμίδης και χάλκινο ο Ταμπάκος, στο παγκόσμιο κύπελλο της Βιλανόβα

Ένα χρυσό μετάλλιο από τον Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος και ένα χάλκινο από τον Δημοσθένη Ταμπάκο στους κρίκους, ήταν η ελληνική συγκομιδή στην πρώτη ημέρα των τελικών οργάνων, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της ισπανικής πόλης Βιλανόβα.

Στο έδαφος, ο Κοσμίδης έκανε πολύ καλή εμφάνιση και πρώτευσε, όπως άλλωστε είχε κάνει και στον προκριματικό του αγωνίσματος, συγκεντρώνοντας 15,450 βαθμούς. Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και ο Δημήτρης Μαρκούσης, ο οποίος κατετάγη 7ος με 14,675 βαθμούς.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εμφάνισή μου. Είχα πολύ σταθερή παρουσία, τόσο στον προκριματικό, όσο και στον τελικό του εδάφους. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στους γονείς μου, που είχαν επέτειο γάμου την περασμένη Τετάρτη, την ημέρα που αναχωρούσαμε για την Ισπανία», δήλωσε ο Κοσμίδης μετά την επιτυχία του.

Στο βάθρο ανέβηκε και ο Δημοσθένης Ταμπάκος, που τερμάτισε 3ος στον τελικό των κρίκων με 15,700 βαθμούς. «Είναι θετικό το γεγονός ότι κατάφερα να συνδυάσω με ένα μετάλλιο την επιστροφή μου στο διεθνές προσκήνιο», τόνισε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ο οποίος είχε δείξει σε καλή κατάσταση και στον προκριματικό των κρίκων (ήταν 2ος με 16,150 βαθμούς).

Στις γυναίκες, εξάλλου, η Στεφανί Μπισμπίκου συμμετείχε στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών, όπου κατετάγη 4η με 13,450 βαθμούς, χάνοντας για λίγο το μετάλλιο. Η 20χρονη πρωταθλήτρια, που πραγματοποίησε στην Ισπανία την επανεμφάνισή της ύστερα από τρίμηνη αποχή λόγω τραυματισμού, παρουσίασε πρόγραμμα με χαμηλότερο βαθμό δυσκολίας σε σύγκριση μ’ εκείνο που ετοιμάζει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Στην έξοδό της, η Στέφη λύγισε κάπως τα πόδια και υπέστη μείωση στην αρχική αξία του προγράμματός της. Διαφορετικά, θα έπαιρνε μετάλλιο. Συνολικά, όμως, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Σημασία έχει ότι ξαναμπήκε στους αγώνες και βρίσκει σταδιακά τον καλό εαυτό της», υπογράμμισε ο προπονητής της Μπισμπίκου, Κώστας Σιούτης.

Η αυλαία της διοργάνωσης πέφτει αύριο με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων (13.00 – 15.15), όπου θα υπάρχει τριπλή ελληνική συμμετοχή στους άνδρες: Ο Δημήτρης Μαρκούσης θα αγωνιστεί στο άλμα, ο Βασίλης Τσολακίδης στο δίζυγο και ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο.

Φωτογραφίες από την απονομή των μεταλλίων στους Έλληνες πρωταθλητές:
kosmidis-vilanova2008-medals
tampakos-vilanova2008-medals