Επέστρεψαν από τη Λοζάνη οι Εθνικές ομάδες ανδρών – εφήβων της ενόργανης

Με δύο μετάλλια στις αποσκευές της, το ασημένιο του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο ανδρών και το χρυσό του Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος εφήβων, επέστρεψε από την Ελβετία η ελληνική ομάδα, που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών – εφήβων στη Λοζάνη.

«Η ελληνική γυμναστική ανέβηκε ψηλά για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνοντας τη θέση της στο διεθνές στερέωμα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Έλληνες αθλητές και στους προπονητές τους, που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να έχουμε επιτυχημένη παρουσία στη Λοζάνη. Οι πρωταθλητές μας απέδειξαν την αξία τους και μας κάνουν να ελπίζουμε σε ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης, κατά την άφιξη της ελληνικής αποστολής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας.

Ο Βλάσης Μάρας, που έπειτα από τρία χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πρόσθεσε και ένα ασημένιο στην συλλογή του, μετρά πλέον αντίστροφα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου: «Η διοργάνωση αυτή ήταν το τελευταίο μεγάλο τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και ο σκοπός ήταν να δούμε τα λάθη μας, ώστε να τα διορθώσουμε στους τρεις μήνες που μεσολαβούν. Είμαι χαρούμενος που αυτή η δοκιμασία πήγε καλά. Με τα σημερινά δεδομένα, μια τέτοια εμφάνιση δίνει μετάλλιο και στο Πεκίνο, πράγμα που αποτελεί και τον μεγάλο μου στόχο. Θα έχω και άλλες ευκαιρίες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για το τέταρτο χρυσό μετάλλιο και το ρεκόρ».

Εξάλλου, ο Λευτέρης Κοσμίδης επανέλαβε τη βεβαιότητα που είχε για την κατάκτηση του τίτλου στις ασκήσεις εδάφους της κατηγορίας εφήβων: «Η νίκη ήταν αυτό που περίμενα στο έδαφος. Από την στιγμή που εκτέλεσα το πρόγραμμά μου όπως έπρεπε, δεν επρόκειτο να χάσω το χρυσό μετάλλιο. Θα μπορούσα να πάρω μετάλλιο και στο άλμα, αλλά στη δεύτερη προσπάθειά μου έκανα ένα λάθος στο βηματισμό μου και αυτή η λεπτομέρεια αποδείχθηκε σημαντική. Είμαι πάντως ικανοποιημένος από όσα κατάφερα στη Λοζάνη και πλέον κοιτάζω το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Φωτογραφίες από την άφιξη των Εθνικών ομάδων ανδρών – εφήβων:
lausanne2008-afixi-1-maras-kosmidis
lausanne2008-afixi-2-maras-kosmidis-raftis-aggeloulausanne2008-afixi-3-maras-kosmidis-vasiliadislausanne2008-afixi-4lausanne2008-afixi