Φετινή πρεμιέρα για την Ελίνα Ανδριόλα στο διεθνές τουρνουά του Κιέτι

Η ώρα της επανόδου στην αγωνιστική δράση έφτασε για την Ελίνα Ανδριόλα. Η 22χρονη πρωταθλήτρια αναχωρεί σήμερα για την Ιταλία, όπου αύριο (Σάββατο 10 Μαΐου) πρόκειται να συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά του Κιέτι, πραγματοποιώντας την πρώτη της εμφάνιση μέσα στο 2008. Μαζί της, στην ιταλική πόλη θα ταξιδέψουν η προπονήτριά της Νέλι Ασένοβα, καθώς και η διεθνής κριτής Χρύσα Γεωργακάκη.

Η Ανδριόλα επανέρχεται στα ταπί έπειτα από πέντε ολόκληρους μήνες, αφού στις αρχές του έτους χειρουργήθηκε στη φτέρνα, με συνέπεια να μην μπορέσει να δώσει μέχρι τώρα αγώνες προετοιμασίας ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Τορίνο (5-7 Ιουνίου). Μάλιστα, το τουρνουά του Κιέτι θα αποτελέσει τον μοναδικό της αγώνα μέχρι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το χειρουργημένο πόδι της, με δεδομένο άλλωστε ότι θα ακολουθήσουν οι Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

«Η Ελίνα έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν είχαμε πάει στο Ολυμπιακό test event του Πεκίνου, ενώ ήταν ήδη τραυματισμένη. Πλέον είναι απολύτως καλά. Η διοργάνωση του Κιέτι θα βοηθήσει, ώστε να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται, αλλά και να αρχίσει να αποκτά αγωνιστικό ρυθμό ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θέλαμε να κάνει ένα διεθνές τεστ πριν από το Τορίνο, γι’ αυτό επιλέξαμε το συγκεκριμένο τουρνουά, παρότι αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται και το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μετά, στον ένα μήνα που θα μεσολαβήσει μέχρι το ευρωπαϊκό, θα ρίξουμε το βάρος στην προπόνηση», τόνισε η προπονήτριά της Νέλι Ασένοβα και συμπλήρωσε: «Στην Ιταλία, η Ελίνα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά τα νέα της προγράμματα σε τρία όργανα, δηλαδή στο στεφάνι, στις κορύνες και στην κορδέλα. Με αυτά τα προγράμματα θα πάμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αντίθετα, δεν έχουμε τελειοποιήσει ακόμα τις καινούργιες ασκήσεις στο σχοινάκι, έτσι το Σάββατο θα εκτελέσει το περσινό της πρόγραμμα, το ίδιο που είχε και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας».

Το διεθνές τουρνουά του Κιέτι, στο πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνεται μόνο το σύνθετο ατομικό (δεν θα γίνουν τελικοί οργάνων), αποτελεί δοκιμαστική διοργάνωση ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα 2009, καθώς τα αγωνίσματα της ρυθμικής κατά τους Μεσογειακούς θα φιλοξενηθούν στο ίδιο γυμναστήριο.

Στο τουρνουά έχουν δηλώσει συμμετοχή αθλήτριες από 16 χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Εσθονία, Νορβηγία, Πολωνία, Γερμανία, Τουρκία, Κύπρος, Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν, Ουζμπεκιστάν, Αίγυπτος).