«Ασημένιος» ο Βλάσης Μάρας στο μονόζυγο, στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους

Επιβλητική ήταν η παρουσία του Βλάση Μάρα στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους, στη Γερμανία, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μονόζυγο. Στον τελικό του αγαπημένου του αγωνίσματος, με το οποίο έπεσε η αυλαία της διοργάνωσης, ο 25χρονος πρωταθλητής βαθμολογήθηκε με 16,000 και κατέκτησε τη 2η θέση. Νικητής στο μονόζυγο αναδείχθηκε ο Κινέζος Ζου Κάι με 16,050 βαθμούς, ενώ τρίτος ήταν ο συμπατριώτης του, Λι Ξιαοπένγκ, με 15,975 βαθμούς.

«Το πρόγραμμα του Βλάση ήταν καταπληκτικό. Αυτή τη φορά, οι κριτές του μέτρησαν ως αρχικό βαθμό δυσκολίας το 6,80, ενώ στον προκριματικό της Παρασκευής είχε 6,20, επειδή δεν είχε κάνει το πέταγμα που προέβλεπε το πρόγραμμά του. Η εκτέλεσή του στον τελικό ήταν άψογη. Κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να μοιραστεί το χρυσό μετάλλιο με τον Λι Ξιαοπένγκ, που επίσης είχε αρχική αξία 6,80. Οι κριτές, όμως, πριμοδότησαν τον άλλο Κινέζο αθλητή, επειδή ξεκινούσε με βαθμό δυσκολίας 7,00», υπογράμμισε ο προπονητής του Μάρα, Δημήτρης Ράφτης, συμπληρώνοντας πως «…έτσι κι αλλιώς, σημασία για μας σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είχε τόσο το μετάλλιο, όσο το να δούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Παρών στους τελικούς του Κότμπους ήταν και ο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στο δίζυγο με 15,000 βαθμούς, εξαιτίας μιας πτώσης στο ξεκίνημα του προγράμματός του και παρότι στην συνέχεια η εκτέλεσή του ήταν για σεμινάριο. Τα μετάλλια στο αγώνισμα κατέκτησαν κατά σειρά ο Κινέζος Λι Ξιαοπένγκ (16,250 βαθμοί), ο Γερμανός Φάμπιαν Χαμπίχεν (15,825) και ο Σλοβάκος Σάμουελ Πιασέτσκι (15,550).

«Ο Βασίλης έκανε ένα πολύ καλό πρόγραμμα. Το λάθος του ήταν ότι έβαλε παραπάνω δύναμη στην μπάρα, με συνέπεια να βγει έξω. Κατά τα άλλα, όμως, η εκτέλεσή του ήταν πολύ ‘καθαρή’. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μαΐου», δήλωσε ο προπονητής του Τσολακίδη, Αβραάμ Σαπρανίδης.