Πρεμιέρα αύριο για την Εθνική γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης

Με την συμμετοχή της Εθνικής γυναικών στον γενικό αγώνα της κατηγορίας της, ανοίγει αύριο (Πέμπτη) η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής γυναικών – νεανίδων, στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας. Ο γενικός αγώνας αποτελεί προκριματικό για το ομαδικό (8 ομάδες περνούν στον τελικό του Σαββάτου) και για τα επιμέρους όργανα (8 αθλήτριες προκρίνονται σε καθέναν από τους τελικούς της Κυριακής).

Η ελληνική ομάδα, που αποτελείται από τις Βασιλική Μιλλούση (θα αγωνιστεί στους ασύμμετρους ζυγούς, στη δοκό ισορροπίας και στο έδαφος), Βικτωρία Τσακαλίδου (άλμα, δοκός, έδαφος), Βασιλική Γεωργακοπούλου (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός), Πασχαλίνα Μητράκου (άλμα, έδαφος) και Ιωάννα Ξουλόγη (ασύμμετροι ζυγοί), θα πάρει μέρος στον δεύτερο από τους συνολικά τέσσερις ομίλους (12.50 – 14.30).

Στόχος της Εθνικής γυναικών θα είναι να διατηρήσει στο ομαδικό την 9η θέση που είχε πάρει στην προηγούμενη αντίστοιχη διοργάνωση, το 2006 στο Βόλο, παρότι αυτή τη φορά θα λείψουν λόγω τραυματισμού η Στεφανί Μπισμπίκου και η Ευγενία Ζαφειράκη. Η 9η θέση είναι και η υψηλότερη στην ιστορία της Ελλάδας στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Παράλληλα, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα διεκδικήσουν τα καλύτερα δυνατά πλασαρίσματα σε ατομικό επίπεδο, με τη Βασιλική Μιλλούση να θέτει υποψηφιότητα για πρόκριση στον τελικό της δοκού ισορροπίας.

«Όλα πήγαν καλά στην επίσημη προπόνηση της ομάδας στο πόντιουμ, την Τρίτη. Τα κορίτσια έδειξαν σε καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση και ελπίζουμε να έχουμε εξίσου σταθερές εκτελέσεις και στον αγώνα. Με το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής, άλλωστε, όπου όλες οι βαθμολογίες λαμβάνονται υπόψη στο ομαδικό, είναι πολύ σημαντική η αποφυγή των πτώσεων», επισήμανε ο υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων γυναικών – νεανίδων, Κώστας Χατζηζήσης.

Απόψε (Τετάρτη) θα πραγματοποιήσει την επίσημη προπόνησή της στον αγωνιστικό χώρο η Εθνική νεανίδων (Σοφιάννα Μακαντάση, Μαριλένα Μπαρμαξίζογλου, Αθανασία Χάψα, Ανδριάννα Συρίγου, Κωνσταντίνα Καζαμία), η οποία μπαίνει στη μάχη την Παρασκευή.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 3 Απριλίου
11.00 – 19.30: Γενικός αγώνας γυναικών (προκριματικός ομαδικού, προκριματικός οργάνων)

Παρασκευή 4 Απριλίου
11.00 – 21.00: Γενικός αγώνας νεανίδων (τελικός ομαδικού, τελικός σύνθετου ατομικού, προκριματικός οργάνων)

Σάββατο 5 Απριλίου
15.00 – 17.00: Τελικός ομαδικού γυναικών

Κυριακή 6 Απριλίου
11.00 – 13.15: Τελικοί οργάνων νεανίδων
15.00 – 17.00: Τελικοί οργάνων γυναικών