Όγδοη η Μιλλούση στους ασύμμετρους ζυγούς, στο παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα

Άτυχη στάθηκε η Βασιλική Μιλλούση στον τελικό των ασύμμετρων ζυγών, στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Ντόχα. Η 24χρονη πρωταθλήτρια πήρε την όγδοη θέση με 12,300 βαθμούς, εξαιτίας μιας πτώσης, που μάλιστα της προκάλεσε έναν μικροτραυματισμό.

«Σε ένα πέταγμα, η Βάσω χτύπησε το χέρι της στην μπάρα, με συνέπεια να ματώσει το δάχτυλό της και να υποστεί πτώση. Συνολικά, όμως, θεωρώ ότι είχε θετική παρουσία στη διοργάνωση, κρίνοντας από το γεγονός ότι για άλλη μια φορά κατάφερε να προκριθεί σε τελικό, όπως είχε κάνει και σε όλους τους προηγούμενους διεθνείς αγώνες αυτού του επιπέδου την τελευταία διετία. Το στοιχείο αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι πάντως κρίμα που την Τρίτη είχε χάσει για 10 εκατοστά την είσοδο στον αντίστοιχο τελικό της δοκού ισορροπίας, όπου θα μπορούσε να είχε προκριθεί εφόσον οι κριτές ήταν λιγότερο αυστηροί μαζί της», υπογράμμισε η προπονήτρια της Μιλλούση, Αναστασία Δόντη, που συμπλήρωσε ότι η αθλήτριά της «έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική περίοδο, η οποία βρίσκεται στο ξεκίνημά της. Πιστεύω ότι η δουλειά της θα φανεί και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών, τον ερχόμενο μήνα».

Το παγκόσμιο κύπελλο του Κατάρ ολοκληρώνεται αύριο, με το δεύτερο σκέλος των τελικών οργάνων (Άνδρες: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο, Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, έδαφος), όπου δεν θα υπάρχει εγγυημένη ελληνική συμμετοχή. Εντούτοις, ενδέχεται η Βασιλική Μιλλούση να πάρει μέρος στον τελικό της δοκού, αφού είχε καταταγεί ένατη στον προκριματικό και είναι πρώτη επιλαχούσα σε περίπτωση που αποσυρθεί κάποια από τις οκτώ φιναλίστ.