Η Ε.Γ.Ο. βράβευσε τους κορυφαίους της χρονιάς

Η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σε μια λαμπρή εκδήλωση που έγινε χθες στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, ενώ βράβευσε τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2007.

Την Πολιτεία εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Σταύρος Δουβής, ενώ το «παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μπρούνο Γκράντι και ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Αντρέ Γκαϊσμπίλερ. Την γιορτή παρακολούθησαν εκπρόσωποι σωματείων, καθώς και πολλοί αθλητές και αθλήτριες.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης, ο οποίος τόνισε, στην ομιλία του, μεταξύ άλλων: «Η ελληνική γυμναστική έδωσε το παρών σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, στις οποίες οι αθλητές και οι αθλήτριες των εθνικών ομάδων ενόργανης και ρυθμικής σημείωσαν εξαιρετικές διακρίσεις. Ταυτόχρονα κερδίσαμε τον κορυφαίο στόχο για την χρονιά, που πέρασε, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την πρόκριση των αθλημάτων της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μπρούνο Γκράντι ευχαρίστησε την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία για την πρόσκληση που του απηύθυνε, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους Έλληνες αθλητές για το 2008, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, με τον οποίο συναντήθηκε την Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι είναι πραγματικός άνθρωπος του αθλητισμού.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των αθλητών και των αθλητριών. Βραβεύθηκαν οι αθλητές της ενόργανης Βλάσης Μάρας, Λευτέρης Κοσμίδης, Στεφανί Μπισμπίκου, η αθλήτρια της ρυθμικής Ελίνα Ανδριόλα και η ομάδα του ανσάμπλ (Όλγα-Αφροδίτη Πηλιάκη, Ιωάννα Διαμαντίδου, Δήμητρα Καφαλίδου, Δήμητρα Κουτροπούλου, Παρασκευή Πλεξίδα, Νικολέτα Τσάγαρη). Επίσης βραβεύθηκε ο ΠΣΑΤ, μέσω του οποίου τιμήθηκαν όλοι οι αθλητικοί συντάκτες που καλύπτουν τo ρεπορτάζ της γυμναστικής, καθώς και η δημόσια τηλεόραση.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:
ego-giorti-pita2008-1-bisbikou-stathopoulos ego-giorti-pita2008-2-grandi-douvis ego-giorti-pita2008-3-grandi-ensemble ego-giorti-pita2008-4-grandi-vasiliadis ego-giorti-pita2008-5-maras-gueisbuhler